ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Ross για ναυτιλία
Στο μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας και στη συνδρομή της στην κυπριακή οικονομία προσβλέπει ο μεγαλοεπενδυτής και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Wilbur Ross. Απομένει, πλέον, να δούμε αν θα επενδύσει και αναλόγως με βάση τα όσα δήλωσε πρόσφατα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην τόνωση του τομέα.
 
ΔΥΣΗ και ΑΚΕL
Αντιλαμβανόμαστε ότι η FBME bank είναι ξένων συμφερόντων, αλλά αν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά δεν κοινοποιείς την επιστολή σου στον «Αβέρωφ Νεοφύτου – Επικεφαλής του ΔΥΣΗ και στον Άνδρο Κυπριανού – Επικεφαλής του AKEL» Η σοβαρότητα κάθε επιστολής προκύπτει πρώτα από την εμφάνιση και μετά από το περιεχόμενο. Άρα το google translate δεν είναι ό,τι καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις.

 Δεν φεύγει
Πληροφορίες που ήθελαν τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να βρίσκεται στο στόχαστρο της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να αναλάβει την επίβλεψη των μέτρων λιτότητας που θα εφαρμόσει η χώρα μετά το τεράστιο έλλειμμα που καταγράφηκε από τη μείωση στις τιμές του πετρελαίου δεν επαληθεύονται. Δεν αποκλείεται, όμως, να συνεργαστούν μέσω παροχής τεχνογνωσίας.

Πλανώνται
Η γνωμάτευση του Ανωτάτου σε σχέση με τον ρόλο που μπορεί να έχει η Βουλή όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να εκδίδει κανονισμούς δεν πρόκειται να λύσει κανένα ζήτημα σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή. Εξάλλου, σε δύο χρόνια η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει. Το Ανώτατο θα λύσει οριστικά το θέμα μόνο όταν καταφύγει κάποιος ιδιώτης μετά από καταγγελία και δικαιωθεί, όπως έγινε και για το ζήτημα των ξεπουλημάτων.

Οργανωμένη παρανομία
Πάντως, τόσο οργανωμένη παρανομία όσο αυτή που αποφάσισαν οι σύνδεσμοι που εκπροσωπούν τα μεγάλα καταστήματα, πρώτη φορά. Ούτε οι Χαμπουλλάς και Θεμιστοκλέους δεν έφτασαν σε έτσι επίπεδα. Κι όλα αυτά εξαιτίας της Βουλής, βέβαια.

Μείωση κεφαλαίων
Κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα κεφάλαια των τραπεζών για σκοπούς υπολογισμού της φερεγγυότητάς τους μέσα σε έναν χρόνο. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα, από 7,4 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014 περιορίστηκαν σε 6,9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2015. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Το παράπονο
Αν έχω παράπονο έχω την άνεση να το συζητήσω ευθέως με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολίασε ο Χάρης Γεωργιάδης στην «Κ», στο πλαίσιο συνέντευξης. Τώρα, αν αυτό ήταν έκφραση διαφωνίας με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργικό ή παραδοχή ότι έχει παράπονα, αλλά τα χειρίζεται αλλιώς, θα το δείξει ο χρόνος.

Μπαμ και μπουμ
Η ΣΕΚ ανακοίνωσε ότι το 2016 «θα υψώσει περαιτέρω τη φωνή και το ανάστημά της για να τιμωρηθούν, επιτέλους, οι ένοχοι και συνένοχοι της οικονομικής τραγωδίας και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτειακούς θεσμούς». Αντίστοιχη τοποθέτηση υπήρξε και από τη ΔΕΟΚ. Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς προμηνύουν επεισοδιακό εργασιακό 2016.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση

X