ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρασκήνιο

Γράφει ο Δήκτης

ΔΗΚΤΗΣ

ΔΗΚΤΗΣ

Και η Αμμόχωστος;
Η θετική έκπληξη από τα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κτηματολόγιο για τα πωλητήρια έγγραφα Ιανουαρίου 2016 ήταν η επαρχία Αμμοχώστου. Τα πωλητήρια στην επαρχία κατέγραψαν αύξηση 38%. Αν και το ποσοστό φαντάζει εντυπωσιακό, εντούτοις τα νούμερα ακόμα απογοητεύουν, αφού μεταφράζονται σε μόλις 22 πωλητήρια. Ας είναι όμως, κάθε χρόνο και καλύτερα και όποιος αντέξει.

Οι διαμαρτυρόμενοι
Όσοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης του δήμου Λάρνακας να μη δώσει παράταση στην Total για το λιμάνι Λάρνακας ήταν πολλαπλάσιοι αυτών που διαμαρτυρήθηκαν κατά της επέκτασης του χρόνου. Οι πρώτοι εκπροσωπούν αυτούς που επηρεάζονται εργασιακά και οι δεύτεροι, υποτίθεται, ολόκληρη την πόλη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ποιους εκπροσωπούν;

Τώρα τη θέλει
Επιμένει η πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου ότι πρέπει να λιγοστέψουν οι τράπεζες στην Κύπρο. Ε βέβαια, άμα έχει 2,5 δισ. ευρώ να κάθονται στη γωνιά, λογικό είναι να θέλει κάποιοι να πουλήσουν, αν είναι αγοραστής η δική σου Τράπεζα, ακόμα καλύτερα.

Start-up
Έρευνα για τα start-up αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητεί την άποψη και κυπριακών επιχειρήσεων για το πώς μπορούν να βοηθηθούν. Αχρείαστη έρευνα: Απλοποίηση διαδικασιών και χρηματοδότηση.
Βούλιαξε η τιμή της μετοχής των εταιρειών που έχουν μερίδιο στο κοίτασμα Λεβιάθαν μόλις ανακοινώθηκε πως η διαδικασία της ενδιάμεσης διακόπτεται. Από την άλλη, όμως, οι συνομιλίες με την Κυπριακή Κυβέρνηση για προμήθεια από το οικόπεδο 12 συνεχίζονται. Αυτό έλειπε να τις διακόψουν κι αυτές.

Από bye σε buy
Σύσταση buy με τιμή-στόχο τα 18 σεντ έδωσε η HSBC για την Τράπεζα Κύπρου. Η μετοχή της Τράπεζας που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε σύσταση bye bye, πλέον αρχίζει να γίνεται ελκυστική τόσο γιατί βελτιώνονται τα δεδομένα της Τράπεζας όσο και γιατί ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας πάει για φούντο.

Και γιατί να ντρέπεται;
Δεν καταλάβαμε με ποιους σύγκρινε τον εαυτό του ο need-for-speed Αντρέας Θεμιστοκλέους όταν έλεγε πως μακάρι η κόρη του όταν μεγαλώσει να ντρέπεται μόνο γι’ αυτό το λάθος του πατέρα της. Μάλλον και ο ίδιος κάτι πρέπει να έχει συγχυσμένο στο κεφάλι του γιατί το μέτρο σύγκρισής του δεν θα έπρεπε να είναι εγκληματικά στοιχεία, αλλά νομοταγείς πολίτες, βουλευτές ή μη.

Αναβολή
Αναβολή μερικών ημερών πήρε η απόφαση του Εφετείου σε σχέση με την επιβολή ποινής στον Χρίστο Ορφανίδη, της γνωστής αλυσίδας υπεραγορών, σε σχέση με την επιβολή ποινής για έκδοση ακάλυπτων επιταγών. Η αναβολή δόθηκε επειδή ο δικηγόρος του κ. Ορφανίδη που θα αγόρευε για μετριασμό της ποινής βρισκόταν στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους.

Το γραφείο
Ποιο δικηγορικό γραφείο το τελευταίο διάστημα έχει «πιάσει» αρκετούς πολύ σημαντικούς πελάτες, προκαλώντας δυσφορία σε ανταγωνιστές του; Κλειδί: ένας εκ των συνεταίρων έχει καλές σχέσεις με το αφεντικό του Λίο.

Η Aegean
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Aegean, η βάση της στη Λάρνακα συνέβαλε στην αύξηση της επιβατικής της κίνησης. Παράλληλα, τα ταξίδια από Κύπρο συνέβαλαν στην αύξηση της επιβατικής κίνησης της βάσης της στην Αθήνα. Αν προσέξει και λίγο τις χρεώσεις της, σίγουρα θα δει ακόμα περισσότερη αύξηση από Κύπρο.

Ευτυχώς
Η διαφωνία που εκφράζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με το νομοσχέδιο που αφορά στον τρόπο που θα δίδονται οι αυξήσεις στο Δημόσιο αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση ότι οι πρόνοιές του είναι ορθές. Γιατί, για να πούμε την αλήθεια, όσο βλέπαμε πως κανένας δεν αντιδρούσε αρνητικά, τόσο περισσότερο ανησυχούσαμε.

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΔΗΚΤΗΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση

X