ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφοδέλτια και παρενέργειες φαρμάκων

Γράφει ο Ιανός

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος είναι ευτυχής γιατί η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο. Τον συγχαίρουμε κι ελπίζουμε να βγούμε κι εμείς το συντομότερο!

 

Στον αγώνα η ΕΔΕΚ
Την ερχόμενη βδομάδα, τα σπουδαία από την ΕΔΕΚ. Αν και το κόμμα δεν έχει προς το παρόν κλειδώσει το ψηφοδέλτιο, αυτό αναμένεται να γίνει από την αρχή της άλλης βδομάδας. Ήδη ο σοσιαλιστής πρόεδρος ετοιμάζεται για διάσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη, με κομματικές πηγές να αναφέρουν ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις από το πρώτο λεπτό.

Μειδιάματα
Αν και η ΕΔΕΚ προσπάθησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό την ονοματολογία του ψηφοδελτίου, υπήρξαν αρκετές διαρροές οι οποίες ενισχύουν τις φωνές που κάνουν λόγο για αδύναμο ψηφοδέλτιο. Γιατί μπορούμε να δεχτούμε πως η Νίκη Κατσιαούνη έχει το δικό της έρεισμα στην κοινωνία, αλλά οι υποψηφιότητες Κώστα Μαλέκκου και Σταύρου Χατζησάββα αντιμετωπίζονται με μειδίαμα στα κομματικά πηγαδάκια. Και σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν υποψηφιότητες όπως για παράδειγμα του Νίκου Νικολαΐδη και του Γιώργου Βαρνάβα.

Κρούσεις σε Γκιούρωφ
Πάντως, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν στη στήλη ότι οι ΕΔΕΚίτες κάνουν κρούσεις στην Ανδρούλα Γκιούρωφ να κατέλθει υποψήφια. Θεωρούν δε ότι η άλλοτε σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας, μετά και από την ανοικτή διαμάχη της με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε να κερδίσει η ΕΔΕΚ, το απογοητευμένο ακροατήριο της Αριστεράς. Αν θα δεχτεί η κ. Γκιούρωφ είναι ένα ζήτημα που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

Η οργή του Φούλη
Ποιος είδε τον Πάφιο πρόεδρο και δεν τον φοβήθηκε, μετά και από το δηκτικό όχι του Σταύρου Ζένιου. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρούσε δεδομένη την υποψηφιότητα του Σταύρου Ζένιου, πριμοδοτώντας την υποψηφιότητά του όταν τον επέλεξε να παρέμβει στην εκδήλωση του ΔΗΣΥ με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, το κεφάλαιο Σταύρος Ζένιος έχει κλείσει, αλλά οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο συναγερμικός πρόεδρος δεν πρόκειται να ξεχάσει την προδοσία.

Ο υπερκομματικός Ζένιος
Ο Ιανός παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη δηκτική ανακοίνωση του Σταύρου Ζένιου, ο οποίος επέλεξε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπεράνω κομμάτων. Θα πρέπει να θυμίσουμε, όμως, στον πρώην πρύτανη, πως είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που τον διόρισε πρώτα στην Επιτροπή Πική και μετέπειτα στην Κεντρική Τράπεζα. Και να μην ξεχνούμε, βεβαίως, πως εκλέγηκε πρύτανης δύο φορές εξαιτίας της Φοιτητικής Παράταξης του ΔΗΣΥ, της Πρωτοπορίας. Άρα η επιλογή του να παρουσιαστεί ως υπερκομματικός ήταν μάλλον ατυχής.

Τα ονόματα του ΔΗΣΥ
Ενίοτε σκωπτικά και άλλοτε με ικανοποίηση παρακολουθούν πολιτικοί κύκλοι τον τρόπο που καταρτίζεται το συναγερμικό ψηφοδέλτιο, καθώς όπως αναφέρουν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρά τις υποσχέσεις του για ένα δυνατό ψηφοδέλτιο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ηχηρά ονόματα. «Ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, μία τηλεπερσόνα και οι γόνοι πολιτικών προσώπων δεν θεωρούνται και σπουδαίο χαρτί για τον ΔΗΣΥ» αναφέρουν με νόημα κομματικοί κύκλοι στη στήλη.

Οι νάρκες της Πινδάρου
Αγαπητέ μου Φούλη, η βδομάδα που πέρασε δεν σου βγήκε καθόλου, παρόλο που μέχρι πρότινος κρατούσες κοκκαλούδιν του πουπούξιου και περνούσες μέσα από ναρκοπέδια. Καμιά φορά η πολλή αυτοπεποίθηση σε ρίχνει στη νάρκη που εσύ έστρωσες. Αυτό συνέβη αυτή τη βδομάδα. Από τη μια, ο κ. Ζένιος που την έκανε με κρότο κι από την άλλη ο καυγάς που έστρωσες από τηλεοράσεως για τα φάρμακα. Και είναι όμως να απορεί κάποιος πώς ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος υπερασπίζεται ένα πρόσωπο τόσο αμφιλεγόμενο όπως τον «μίστερ Γινάτι» των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, κατά τον γενικό ελεγκτή.

Από τηλοψίας
Πάντως πρέπει κάτι πολύ σημαντικό να συμβαίνει με τον «Λουίτζι Παναγία μου», διαφορετικά δεν εξηγείται πρόεδρέ μου να βγαίνετε στην τηλεόραση με τον φίλτατο Φουρλά, ο οποίος όπως γνωρίζεις ξέρει από πρώτο χέρι όλη την ιστορία των ακριβών φαρμάκων για καινοτόμες θεραπείες και όταν σας ρώτησε αν έχετε ακούσει αυτά που λένε οι ασθενείς, να του απαντάτε ότι υιοθέτησε ως δεδομένο τις καταγγελίες κατά του Λουίτζι και να του λέτε «κ. Φουρλά δολοφονήσατε απόψε και ανθρώπους».

Το μετάνιωσε
Ξέρω ότι την άλλη μέρα μετανιώσατε για την τηλεοπτική σας εμφάνιση και για την αντίληψή σας ότι κάποιος σας την έστησε στο ΜΕΓΑ (λέγε με Γιώργο), όταν αντιληφθήκατε τη δυσαρέσκεια να ξεχειλίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοια ήταν η δυσαρέσκεια που έμαθα ότι στον Λόφο, μετά από πολύ καιρό είδανε να πετάνε τασάκια.

Τα ξέρω όλα
Κι επειδή ενδεχομένως να νομίζεις ότι είναι φίλος μου ο Παμπορίδης και γράφω αυτά που διαβάζεις, πρέπει να σου πω ότι όλοι οι υπουργοί Υγείας από τον μακαρίτη τον Μανώλη Χριστοφίδη και μετέπειτα ήταν φίλοι μου, διότι κατά μια παράξενη συγκυρία βίωσα με τον ένα ή τον άλλον τρόπο όλη την ιστορία των ακριβών φαρμάκων και ξέρω και τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και τους κάθε λογής Λουίτζηδες. Πάντως, ένας από τους πρώην μου είπε τις προάλλες ότι είναι πολλά τα λεφτά και πολύ σημαντικό, για την κομματική ζωή του τόπου, να διατηρηθεί τούτη η γραμμή χρηματοδότησης. Ψέματα αλήθεια, δεν βάζω χέρι στη φωτιά.

Το γινάτι
Αν και η δική μου γνώμη ουδεμία σημασία έχει, η γνώμη του Οδυσσέα έχει. Άκουσα κι εγώ όπως και όλη η Κύπρος τον γενικό ελεγκτή να λέει από ραδιοφώνου ότι «υπήρχε περίπτωση ατόμου που ήταν έτοιμο να οδηγηθεί στον θάνατο γιατί υπήρχε ένα γινάτι από κάποιους να μην του εγκρίνουν φάρμακο που θα του έδινε τη ζωή». Στο ερώτημα της κ. Βρεττού, «το γινάτι ποιος το είχε;» ο Οδυσσέας απάντησε:

-Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες»
-Λειτουργός;
-Μάλιστα.
-Είναι εκεί ακόμη;
Την απάντηση δεν την έδωσε άμεσα ο Οδυσσέας, αλλά την ακούσαμε από τον υπουργό Υγείας και ήταν σαφέστατη.

Τα αναχώματα
Ο Γιώργος Παμπορίδης είπε ότι εξοργίζεται με όσα διαπιστώνει και κάλεσε την Πολιτεία να επιλύσει το πρόβλημα, αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, λόγω των αναχωμάτων που έχουν κάποιοι για να παίζουν το παιχνίδι τους εντός της Δημόσιας Υπηρεσίας, δεν μπορεί ο ίδιος να δώσει μαγικές λύσεις.

Όποια πέτρα
Καλέ μου Φούλη, δεν ήρθε ακόμα ο καιρός να προεδρεύσεις της Κύπρου, γι’ αυτό δες το ΔΗΣΥ που τώρα υποφέρει από προεκλογικούς ιλίγγους και όχι όποια πέτρα σηκώσουμε να σε βρίσκουμε από κάτω… Το είπε και ο Νίκος τις προάλλες στο Προεδρικό. Πρέπει να μπει τέρμα στις παρενέργειες των φαρμάκων. Δείτε την υγεία των ανθρώπων και μετά να ζητείτε την ψήφο τους.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Επιστολές: Τελευταία Ενημέρωση

X