ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Forbes: Γιατί οι Ινδοί εκατομμυριούχοι θέλουν διαβατήρια (βίντεο)

Στο success story της Κύπρου αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων Ινδών αναφέρεται το αμερικανικό δίκτυο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Με το success story της Κύπρου στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων ασχολείται το αμερικανικό δίκτυο Forbes αναφερόμενο σε Ινδούς επιχειρηματίες, για τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Χαρακτηρίζει δε το εν λόγω πρόγραμμα ως "χρυσή βίζα", όπου η κυπριακή υπηκοότητα μπορεί να αποκτηθεί μέσω επενδύσεων.

Γιατί επιλέγουν την Κύπρο;

Την απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι, Κύπριοι, πλέον, Ινδοί επιχειρηματίες, όπως ο Surendra Hiranandami ο οποίος είναι από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Ινδίας.

Δισεκατομμυριούχος πλέον, με περιουσία που ανέρχεται στα 1.3 δις (δολάρια;) συγκαταλέγεται ανάμεσα στουςσημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας του στο χώρο των ακινήτων.

Όπως είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν, επέλεξε την Κύπρο λόγω των ευκολιών που παρέχονται στον τομέα των επιχειρήσεων, αρνούμενος παράλληλα ότι το φορολογικό καθεστώςέπαιξε το δικό του ρόλο.

Surendra Hiranandami-Μεγιστάνας ακινήτων

«Αν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, θα τον καλούσα να κάνει κάτι προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία λήψης διαφόρων αδειών στον τομέα των ακινήτων» δήλωσε.

Στο Forbes μίλησε και ο επίσης Ινδός, και μέχρι πρότινος κάτοικος Λονδίνου, AnishBhatt ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως WatchAnish. Κι αυτό γιατί ο Bhatt είναι ιδρυτής ενός από τα σημαντικότερα περιοδικά ρολογιών και lifestyle με σχεδόν δύο εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.Στο περιοδικό μίλησε από την Κύπρο όπου και βρίσκεται και ανέφερε πως έκανε τη μετάβαση λόγω της ποιότητας ζωής που τού προσφέρεται στο νησί.

«Πλέον δεν ζούμε σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, σε μια θλιβερή και ταραχώδη πόλη, όπου γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη η ποιότητα ζωής για την κορούλα μου» τόνισε.

Ανέφερε επιπρόσθετα πως η Κύπρος προσφέρει φιλικό επιχειρηματικό κλίμα και ποικίλες επενδυτικές ευκαιρίες που αποτελούν πρόσθετο πλεονέκτημα για νέες επιχειρήσεις.

«Λειτουργεί εξαιρετικά το φορολογικό σύστημα στην Κύπρο και είναι πολύ εύκολο να εργαστείς. Εκτός από την εμφάνιση όλων των νέων υποδομών και ανάπτυξης, ανακάλυψα πολλά νέα υποσχόμενα επενδυτικά πλεονεκτήματα», δηλώνει στο Forbes ο Bhatt.

Η Κύπρος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στοForbes το γραφείο που μεσολαβεί για πολιτογραφήσεις Ινδών στην Κύπρο, έχει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος στην Ε.Ε., στο 12.5%. Αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχει κεφαλαιουχικό κέρδος, φόρος κληρονομίας και, ουσιαστικά, υπάρχει μηδενικός φόρος επί των μερισμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES