ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η σημασία της εκτόξευσης του Hellas Sat 4 (βίντεο)

Ποια τα οφέλη από την επιτυχή εκτόξευση του υπερσύγχρονου δορυφόρου και γιατί είναι μεγάλο βήμα για την Ελλάδα και την Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23:01 ο Hellas Sat 4 , από την Γαλλική Γουιάνα, από τη «μύτη» του εκτοξευτήρα Ariane 5, του πλέον ισχυρού εκτοξευτήρα του πλανήτη προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου.

Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 ο οποίος θα «συναντήσει» τον Hellas Sat 3 που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017, η Ελλάδα και η Κύπρος καταλαμβάνουν πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο Hellas Sat 4 είναι κατασκευής της Lockheed Martin, έχει μάζα 6,5 τόνους και διάρκεια ζωής μεγαλύτερης των 15 ετών, διαθέτει 32 αναμεταδότες με συνολικό εύρος ζώνης μεγαλύτερο των 1.000 MHz, καλύπτει γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δορυφορικού internet, δορυφορικής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, δορυφορικών συνδέσεων δεδομένων και διασυνδέσεων κορμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X