ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουντιάλ: Μαραντόνα-Ο απόλυτος μύθος (βίντεο)

Ο θρύλος με το καλό και το άσχημο πρόσωπο που λατρεύτηκε από την ηλικία των 10 ετών.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το να ασχολείται όλος ο πλανήτης με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως γίνεται σήμερα, μετά το ξέσπασμα, τις άσεμνες χειρονομίες και την κατάρρευσή του στον αγώνα της Αργεντινής με τη Νιγηρία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, δεν είναι... πρωτόγνωρο.

Ο κόσμος ασχολείται μαζί του από τότε που ήταν 10 χρονών… και μάγευε τα στάδια με απίθανες επιδείξεις τεχνικής κατά τη διάρκεια των ημιχρόνων στα επαγγελματικά παιχνίδια ποδοσφαίρου.

Καθιερώθηκε ως ο ποδοσφαιριστής με το μαγικό αριστερό πόδι, που μιλούσε στη μπάλα με τον τεράστιο τσαμπουκά, που καταφέρνει να επιδείξει με κάθε… τρόπο ακόμη και στα 58 του χρόνια.

Το καλό και το άσχημο, στο ίδιο πρόσωπο. Αυτό φάνηκε και στο πικ της καριέρας του, στις 22 Ιουνίου το 1986 στον ημιτελικό του Μουντιάλ του Μεξικού, μεταξύ Αργεντινής και Αγγλίας.

Σε διάστημα τεσσάρων αγωνιστικών λεπτών σημείωσε δυο γκολ που έμειναν στην ιστορία. Στο 51’ λεπτό σκόραρε με το χέρι, πανηγυρίζοντας κανονικά. Στο 54ο λεπτό διήνυσε περίπου 60 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα για να σημειώσει το καλύτερο γκολ όλων των εποχών. Μια μεγάλη αντίθεση, το «Χέρι του Θεού» και το «Γκολ του Αιώνα», στο ίδιο ματς.

Την ίδια δεκαετία και ενώ αγωνιζόταν στην Ισπανία, εθίστηκε στην κοκαΐνη και αποκλείστηκε για 15 μήνες από αγώνες. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1991, αποκλείστηκε ξανά, όταν βγήκε θετικός σε έλεγχο για χρήση εφεδρίνης.

Η ενδοοικογενειακή βία, τα επεισόδια με τον Τύπο, τους παράγοντες και τους αντιπάλους δεν είχαν τελειωμό, όπως τελειωμό δεν έχουν ούτε οι φήμες για τη σχέση του με τη μαφία.

Η χρήση της κοκαΐνης τού προκάλεσε δυο καρδιακά επεισόδια, δύο bypass, ενώ το 2017 διαγνώσθηκε με ηπατίτιδα που προκλήθηκε από την κατάχρηση αλκοόλ.

Μπορεί να «έπεσε» αμέτρητες φορές, αλλά οι λάτρεις της μπάλας σε όλο τον κόσμο προτιμούν να επικεντρώνονται στους θριάμβους του…Άπό το 1998, μάλιστα, κάποιοι, τον έκαναν και θρησκεία, αφού δημιούργησαν και Εκκλησία στο όνομά του. Στις 30 Οκτωβρίου κάθε χρόνο από τότε, γίνεται μια τελετή λατρείας με χιλιάδες θαυμαστές του να φορούν τη φανέλα με τον αριθμό 10 και πίνουν στην υγεία του επίγειου «Θεού» τους…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES