ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο: Σε τροχιά υλοποίησης (βίντεο)

Δείτε πώς θα είναι το κτήριο-στολίδι της Λευκωσίας, επιφάνειας περίπου 40.000 τ.μ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Σε τροχιάς υλοποίησης βρίσκεται το νέο Κυπριακό Μουσείο, αφού τον προσεχή Σεπτέμβριο θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανέγερσή του στον χώρο του παλιού νοσοκομείου Λευκωσίας, σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου της Θεώνης Ξάνθη σε συνεργασία με τους Θοδωρή Ανδρουλάκη, Σπύρο Γιωτάκη και Μαργαρίτα Ζακυνθινού.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο θα ανεγερθεί σε επιφάνεια 40.000 τ.μ., έχει προϋπολογισμό 75.000.000 ευρώ.

Το κτήριο θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια και θα περιλαμβάνει, πέρα από τις μόνιμες εκθέσεις, χώρους περιοδικών εκθέσεων, εκπαιδευτικών εργαστηρίων, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες αρχαιολογικού υλικού, τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο 300 θέσεων, χώρο 380 θέσεων στάθμευσης καθώς και τη διαμόρφωση μιας μεγάλης υπαίθριας έκτασης που αρχίζει μπροστά από το κτήριο της βουλής και εκτείνεται μέχρι τον Πεδιαίο ποταμό.

Το παλιό και το νέο Κυπριακό Μουσείο θα συνδέονται με την κεντρική πλατεία, την «πλατεία των Μουσείων», και θα συλλειτουργούν σε συνδυασμό με τους χώρους των υπαίθριων εκθεμάτων και περιπάτων πετυχαίνοντας τη σύσταση μιας ευρύτερης αρχαιολογικής και πολιτιστικής εγκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X