ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σχέδιο Εστία: Ποιους προστατεύει και ποιοι το δικαιούνται (βίντεο)

Τα κριτήρια για να μπορεί δανειολήπτης να μπει στο σχέδιο

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεκαπέντε χιλιάδες δανειολήπτες υπολογίζεται ότι θα συμπεριλάβει κάτω από την ομπρέλα της το Σχέδιο Εστία, που έχει σκοπό την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων με άξονα την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Συνοπτικά, ένας δανειολήπτης που δεν εξυπηρετεί το δάνειό του, το οποίο είναι εξασφαλισμένο με υποθήκη κύριας κατοικίας, με την αγοραία αξία να μην υπερβαίνει τις 350 χιλιάδες ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και το καθαρό υπόλοιπο των περιουσιακών του στοιχείων να μην υπερβαίνει τις 437 χιλιάδες ευρώ, μπορεί να μπει στο σχέδιο.

Παράλληλα ο δανειολήπτης θα πρέπει τουλάχιστον το 20% του υπόλοιπου των συνολικών του δανείων, ανά τράπεζα, να είναι μη εξυπηρετούμενο για περισσότερες από 90 ημέρες.

Εάν υπάρχουν οι πιο πάνω προϋποθέσεις τότε, ο δανειολήπτης, θα μπορεί να μπει στο σχέδιο, στο οποίο το κράτος θα του πληρώνει το 1/3 της δόσης του μετά και το κούρεμα έως 32% του δανείου του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X