ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να προστατεύσεις το παιδί σου στο διαδίκτυο (βίντεο)

Προστάτευσε το παιδί σου στο διαδίκτυο. Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζεις φωτογραφίες του στα social media και τι να το συμβουλεύσεις.

Της Έλενας Αποστόλου

Είκοσι με τριάντα περιστατικά τον χρόνο που αφορούν άγρα παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς μέσω διαδικτύου καταγγέλλονται στην Κύπρο στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για μη γίνει το παιδί σου ακόμη ένας αριθμός, πρέπει πρώτα εσύ να το προστατεύσεις:

*Μην ανεβάζεις φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κάθε φωτογραφία παιδιού είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία, ούτως ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.
*Μη δίνεις χρήσιμες πληροφορίες στον κάθε επιτήδειο… που βλέπει τις φωτογραφίες σου που δείχνουν πού βρίσκεστε, τι κάνετε με το παιδί σας, σε ποιο σχολείο φοιτά.
*Όχι στις φωτογραφίες όπου απεικονίζεται το πλήρες όνομα του παιδιού, όπως σχολικοί έλεγχοι, ταυτότητα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Συμβούλεψε το παιδί σου:

*Να μη δίνει ποτέ τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως πού πηγαίνει σχολείο ή πού τού αρέσει να παίζει, ή να μην αποστέλλει φωτογραφίες.

*Δεν θα πρέπει να συναντά διαδικτυακούς φίλους κατά πρόσωπο εάν δεν συνοδεύεται από σένα ή άλλο ενήλικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X