ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eύκολο σουφλέ με φέτα και χαλλούμι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄ 

Χρόνος ψησίματος: 50΄

Χρόνος στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά του: 4 ώρες

195 θερμίδες ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες

  • 6 φέτες ψωμιού για τοστ με τις άκρες κομμένες
  • 60 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. τυρί χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 150 γρ. τυρί φέτα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • 450 ml γάλα

Θα χρειαστούμε ένα μικρό πυρέξ διαστάσεων περίπου 20x30 εκ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Βουτυρώνουμε καλά τις φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε τις 3 φέτες στη βάση του πυρέξ. Βάζουμε επάνω τα μισά τυριά.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ψωμί, τυριά.
2. Σ’ ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή από το προηγούμενο βράδυ.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σκεπάζουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο. Ακολούθως, το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για ακόμα 35 λεπτά ή περισσότερο αν θέλουμε, μέχρι να ροδίσει και ν’ αφρατέψει.
5. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί προτού το σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X