ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Oreo cheesecake με σοκολάτα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα νόστιμο επιδόρπιο, για να φτιάξετε τις γιορτές. Αν σας αρέσει η σοκολάτα και το cheesecake, θα λατρέψετε το συγκεκριμένο.

 

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 45΄

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 

320 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με αφαιρούμενη βάση διαμέτρου 23 εκ.

 

Για 8 μερίδες

 

Υλικά

Για τη βάση

154 γρ. μπισκότα Oreo (1 συσκευασία)

1 κουταλιά κακάο

40 γρ. μαργαρίνη

 

Για τη γέμιση

400 γρ. τυρί κρέμα

180 γρ. ζάχαρη

1 κουτάλια cornflour

3 αβγά

150 γρ. sour cream

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

 

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του cheesecake. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τα μπισκότα, το κακάο και τη μαργαρίνη. Αλέθουμε για να ενωθούν τα υλικά μας και πιέζουμε το μείγμα στη βάση του ταψιού μας.

2. Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το cornflour, τα αβγά τη sour cream και σοκολάτα. Κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση του μπισκότου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Ψήνουμε το cheesecake για 40 λεπτά.

4. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει πριν το σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση