ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πουργούρι με κολοκυθάκια και κουκουνάρι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εύκολο συνοδευτικό με κολοκυθάκια και κουκουνάρι, που δεν θέλει ψήσιμο.

Για 5 μερίδες

Υλικά

20 ml ελαιόλαδο

2 κολοκυθάκια πράσινα κομμένα σε μικρά κομματάκια

1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι

200 γρ. πουργούρι ειδικό για σαλάτες και κούπες

500 ml ζεματιστό νερό

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη

Το ξύσμα φλούδας από μισό λεμόνι

30 γρ. κουκουνάρι

2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια και το βαλσάμικο ξύδι. Τοποθετούμε το πυρέξ στον φούρνο για 30 λεπτά, για να ψηθούν τα κολοκυθάκια.

3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πουργούρι, το ζεματιστό νερό, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ για 15 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος το πουργούρι θα τραβήξει όλο το νερό.

4. Προσθέτουμε τα ψημένα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το κουκουνάρι και τον μαϊντανό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X