ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ριζότο με αρακά

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 4 μερίδες

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
10 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
300 γρ. ρύζι για ριζότο
1.7 λίτρα ζεματιστό νερό στο οποίο διαλύουμε 2 κουταλάκια ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι , πιπέρι
150 γρ. αρακά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τουλάχιστον 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το νερό στον βραστήρα και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος. Διαλύουμε μέσα το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
4. Διατηρώντας την ένδειξη της φωτιάς στο μέτριο ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά).
5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλατος και την παρμεζάνα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τον αρακά απλά για να ζεσταθεί.
6. Σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω αν θέλουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Αthena recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση