ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπιτικό καπνιστό BBQ burger

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έχω διαβάσει γύρω στις 20 διαφορετικές συνταγές για burgers, ψάχνοντας να βρω την τέλεια. Κατέληξα στην πιο κάτω μετά από αρκετές προσπάθειες. Κατά τα παιδιά μου, τα burgers αυτά δεν συγκρίνονται με άλλα, ενώ ο σύζυγός μου και οι φίλοι μας συμφωνούν ότι είναι από τα καλύτερα που έχουν δοκιμάσει ποτέ. Συνοδεύστε τα με τα καλύτερα και πιο φρέσκα ψωμάκια.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄
Για 4 burgers
ΥΛΙΚΑ

Για τα burgers
600 γρ. χοιρινό κιμά
70 γρ. BBQ σος
30 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 αβγό
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Λίγη σκόνη chilli powder (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
4 ψωμάκια για hamburger
Φέτες ντομάτας
Αγγουράκι τουρσί
Φύλλα μαρουλιού iceberg
Ketchup
Μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά των burgers.
2. Τα πλάθουμε σε ομοιόμορφα μεγέθη των 200 γρ. περίπου. Ίσως είναι πιο εύκολο να ζυγίσουμε τα burgersμ για να είναι όλα τα ίδια.
3. Ψήνουμε τα burgers στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 8 με 10΄ λεπτά από την κάθε πλευρά, ή όσο καλοψημένα μας αρέσουν.
4. Τα σερβίρουμε μέσα στα ψωμάκια με φέτες ντομάτας, μαρούλι, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα και ketchup.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X