ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Wraps με κοτόπουλο και μουστάρδα για εκδορμή (βίντεο σε 1')

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μερίδες

Για το κοτόπουλο

1 φιλέτο κοτόπουλο

1 κ/κ ρίγανη

½ κ/κ κύμινο

¼ κ/κ κανέλλα

1 κ/κ αλάτι

½ κ/κ πάπρικα

¼ κουταλάκι τσίλι

1 κ/κ ελαιόλαδο

Για το στήσιμο

1 μεγάλη αραβική πίτα

Μουστάρδα μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

50 γρ. φέτα σε κύβους

50 γρ. ανάμεικτα σαλατικά

Για το σος

30 γρ. ταχίνι

20 γρ. ζάχαρη

1 κουτάλα ξύδι λευκό

Aλάτι-πιπέρι

λίγο νερό αν χρειαστεί, περίπου 1-2 κουταλιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 160οC.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μασάζ τα φιλέτα με το μείγμα.
  3. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο μαζί με ένα φύλλο λαδόχαρτο. Τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο στο πυρέξ και το σφραγίζουμε. Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και ψήνουμε για 20΄. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί. το κρατάμε ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.

4. Φτιάχνουμε την σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά της με ένα μικρό σύρμα.

5. Για να στήσουμε, αλείφουμε την πίτα με μπόλικη μουστάρδα, Τοποθετούμε πάνω το κοτόπουλο το οποίο πρώτα ψιλοκόβουμε, τη φέτα και τα σαλατικά. Περιχύνουμε με τη σος, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση