ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομπόστα βερίκοκο με κρέμα γιαουρτιού

Απλό και νόστιμο επιδόρπιο με το φρούτο της εποχής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

Για την κομπόστα

12 βερίκοκα
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό
500 γρ. λευκό γλυκό κρασί
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση
Για την κρέμα γιαουρτιού

400 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

Μερίδες: 3 - 6    Προετοιμασία: 40'

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Κομπόστα:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το κρασί, τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας και το σχισμένο κλωναράκι της. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Ρίχνουμε τότε τα ξεφλουδισμένα βερίκοκα (ολόκληρα) και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 - 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 5 μέρες και τα σερβίρουμε κρύα.

Κρέμα γιαουρτιού: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια (σπόρους και κλωναράκι). Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι (πριν βράσει όμως η κρέμα), αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε από το νερό, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας καλά, έτσι ώστε να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 2 ώρες (μέχρι να σταθεροποιηθεί).

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα βερίκοκα σε μπολ και συνοδεύουμε κάθε μερίδα με μία-δύο κουταλιές από την κρέμα γιαουρτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

X