ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο Κιέβ

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 4 μερίδες

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 100 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
  • 1 αβγό κτυπημένο με αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι ξηρό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα από φλούδα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό και τη φλούδα λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο να παγώσει μέχρι να το χρειαστούμε.

2. Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε ένα ένα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κτυπάμε ελαφρά για να μεγαλώσει η επιφάνειά τους.

3. Κόβουμε κάθε φιλέτο σε 2 κομμάτια. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε το ¼ μείγμα τυριού, τυλίγουμε σε κύλινδρο και σφραγίζουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

4. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώνουμε ένα πυρέξ.

5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κτυπημένο αβγό με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και σ’ ένα πιάτο απλώνουμε τη φρυγανιά.

6. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το κάθε ρολό κοτόπουλο και το βουτάμε πρώτα στο αβγό. Έπειτα το βάζουμε στο πιάτο με τη φρυγανιά και το τοποθετούμε στο λαδωμένο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ρολά κοτόπουλου. Περιχύνουμε τα ρολά με το ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο πυρέξ, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος τα ξεσκεπάζουμε, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ακάλυπτα.

7. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ρύζι ή φασολάκι 

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X