ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Ανεβαίνουν οι τόνοι στις σχέσεις Τουρκίας - Σ. Αραβίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δεν αποκλείουν την σύλληψη του Προξένου της Σ.Αραβίας Τούρκοι ειδικοί

Σε περίπτωση που εξασφαλιστούν τεκμήρια και αποδείξεις ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασικτσί έχασε την ζωή του στον χώρο του προξενείου της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική πλευρά θα μπορούσε να προχωρήσει στην σύλληψη του Προξένου και των υπαλλήλων του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας. Την συγκεκριμένη άποψη έχουν σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, Τούρκοι ειδικοί και επιστήμονες. 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά, Σελαμί Κουράν μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα, επαινεί τους χειρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης στην Υπόθεση Κασικτσί. Ο ίδιος θεωρεί ορθή την επιλογή της Άγκυρας για αναμονή σχετικής άδειας από το Ριάντ για έρευνες στο προξενείο. Και αυτό διότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία έχουν υπογράψει την Συμφωνία της Βιέννης που διέπει τις διπλωματικές σχέσεις των χωρών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράν, το 41ο άρθρο της Συμφωνίας της Βιέννης επιτρέπει στην Τουρκία να διεξάγει έρευνες στον χώρο του προξενείου, εφόσον έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της Σαουδικής Αραβίας. Και σε περίπτωση που εξασφαλιστούν πειστικά τεκμήρια, η Τουρκία θα μπορούσε να προχωρήσει στην σύλληψη του Προξένου της Σαουδικής Αραβίας και άλλων διπλωματών.

Η Γιενί Σαφάκ υπενθυμίζει ότι ο Σαουδάραβας Πρόξενος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Υπόθεση Κασικτσί και ότι την περίοδο της εξαφάνισης του δημοσιογράφου, ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στην διπλωματική κατοικία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ