ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
21°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κόσμος

Οδευουμε σε παγκόσμια αναμέτρηση συμφωνα με την Άγκυρα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η μεγάλη αναμέτρηση αρχικά έχει οικονομικό χαρακτήρα. Θα ακολουθήσουν πολιτικές-διπλωματικές εξελίξεις ισχυρίζεται ο Νο2 του ΑΚΡ

«Ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σε αντίθεση με τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρώτα θα έχει οικονομικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια ενδέχεται να μετεξελιχθεί πολιτικά». Αυτά δήλωσε πριν από λίγες ώρες, ο αντιπρόεδρος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, Νουμας Κουρτουλμούς. Σύμφωνα με την άποψη του, η νέα παγκόσμια αναμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της ενώ την παρομοιάζει με ένα είδος ψυχρού πολέμου.

Οι συγκρούσεις, υποστηρίζει, σε ολόκληρη την υφήλιο, πλέον δεν έχουν χαρακτήρα αποκλειστικά οικονομικό ή πολιτικό. Επίσης, δεν λαμβάνουν χώρα σε μια περιορισμένη περιοχή εφόσον ο οικονομικός αναβρασμός και οι διπλωματικές αναμετρήσεις πλέον επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη, ο οποίος οδεύει προς μια μεγάλη αναμέτρηση. Την ίδια στιγμή αχρηστεύουν δομές του παγκόσμιου συστήματος.

Στην νέα περίοδο, οι χώρες δοκιμάζουν τις αντοχές η μιας της άλλης με «proxy wars» και ο Κουρτουλμούς αναφέρεται στα όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή για να επεξηγήσει τον συγκεκριμένο όρο. Παράλληλα, αναλύει και τους εμπορικούς και οικονομικούς πολέμους που επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Για τα οικονομικά της Τουρκίας

Ο Νουμας Κουρτουλμούς ισχυρίστηκε επίσης ότι μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, η χώρα του δέχεται επίθεση στο οικονομικό πεδίο και θεωρεί υπεύθυνους για αυτές τις επιθέσεις μια σειρά μηχανισμών λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ.

Απέκλεισε πάντως την προσφυγή της χώρας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ