ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 16:50
36°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κύπρος

Διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες επαίνεσαν το έργο της ΔΕΑ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ολοκλήρωσαν αξιολόγηση του έργου των γενετικών ομάδων και ομάδων ταυτοποίησης της ΔΕΑ καθώς και της ομάδας αρχαιολόγων

Τέσσερις διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες στις επιστήμες εγκληματολογίας και ταυτοποίησης επισκέφθηκαν την Κύπρο από τις 7-10 Ιανουαρίου μετά από πρόσκληση της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), όπου ολοκλήρωσαν αξιολόγηση του έργου των γενετικών ομάδων και ομάδων ταυτοποίησης της ΔΕΑ καθώς και της ομάδας αρχαιολόγων, και επαίνεσαν το έργο της Επίτροπής

Ανακοίνωση της ΔΕΑ αναφέρει ότι ο Δρ. Μερσέντες Σαλάντο, Συντονιστής για θέματα ταυτοποίησης στην ομάδα εγκληματικής ανθρωπολογίας στην Αργεντινή (EAAF), η οποία είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση στην Αργεντινή, δήλωσε ότι όλες οι εισηγήσεις που έγιναν τα περασμένα χρόνια στην ΔΕΑ έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία από την ομάδα.

Ο Δρ. Λούρδες Πριέτο, Αντιπρόεδρος της Ισπανικής και Πορτογαλικής Επιτροπής Εγκληματολογικών Γενετιστών, στη Μαδρίτη, εντυπωσιάστηκε από την εφαρμογή υψηλών προτύπων στην ανάλυση σύνθετων περιπτώσεων στο εργαστήριο της ΔΕΑ στη Λευκωσία.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνέχισης της διατήρησης των υψηλότερων προτύπων στη διαδικασία ταυτοποίησης των αγνοουμένων, ο Λούις Φοντμπριντερ, Γενικός Διευθυντής του EAAF δήλωσε ότι «με την αυξανόμενη δυσκολία στο να βρεθούν ανθρώπινα οστά, η διερευνητική φάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την ΔΕΑ τα επόμενα χρόνια ".

Η διεθνής ιατροδικαστής και πρώην συντονιστής για θέματα αναγνώρισης στη ΔΕΑ, Δρ. Μαρία Μορσίλ,, σημείωσε ότι η εντυπωσιακή εφαρμογή των διεθνών προτύπων της ΔΕΑ στον τομέα των αγνοουμένων είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και αναφέρθηκε σε πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ