ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Παιδεία

Η ΔΕΔΕ ΠΚ απαντά σε δηλώσεις του πρύτανη για μισθούς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη μακροσκελή ανακοίνωση καταλογίζεται στον Πρύτανη προσπάθεια εκφοβισμού

Η ΔΕΔΕ, Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας σε δηλώσεις και τοποθετήσεις του Πρύτανη με αφορμή την απεργία της Συντεχνίας.

Στη μακροσκελή ανακοίνωση καταλογίζεται στον Πρύτανη προσπάθεια εκφοβισμού και αναφέρεται ότι «η απεργία της ΔΕΔΕ κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερη στήριξη, τόσο εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας και του φοιτητικού κόσμου όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα».

Σύμφωνα με την ΔΕΔΕ, το Συμβούλιο του ΠΚ «παρουσιάζει αναληθώς τη Συντεχνία ως μια μικρή μεμονωμένη ομάδα» ενώ αποτελεί όπως αναφέρει, την πλειοψηφία των Διδακτορικών Επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που ολοένα αυξάνεται «παρά τους εκφοβισμούς που επιχειρούνται».

«Οι διοικούντες του Πανεπιστημίου Κύπρου προσπαθώντας να ξορκίσουν αυτό που δεν μπορούν και κυρίως δεν θέλουν να αντιληφθούν, συνεχίζουν να παραπλανούν και να αποφεύγουν την ουσία. Το γεγονός δηλαδή ότι είμαστε εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας για την επιτέλεση υψηλής ποιότητας διδακτικού και ερευνητικού έργου και ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως εργοδότης επωφελείται από την ερευνητική εργασία μας, κερδίζει κονδύλια, χρησιμοποιεί τις δημοσιεύσεις μας για να ανεβαίνει στα rankings και την υψηλής ποιότητας διδασκαλία που προσφέρουμε ενώ μας μεταχειρίζεται ως αναλώσιμο φτηνό εργατικό δυναμικό», αναφέρεται.

Η ΔΕΔΕ καλεί την κοινωνία να κρίνει το κατά πόσο τα δικαιώματα σε άδεια ασθενείας, άδεια μητρότητας και γονική άδεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ετήσιες συμβάσεις εργασίας αντί διαδοχικά και διακεκομμένα τριμηνιαία συμβόλαια στην διδασκαλία είναι «ακραίες απόψεις».

Κάνει ακόμη λόγο για προσπάθεια να κρατείται υποστελεχωμένο το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να καλύπτονται πάγιες του ανάγκες με χαμηλόμισθη εργασία του ωρομίσθιου προσωπικού που πληρώνεται μόνο την ώρα, που στέκεται και δίνει διάλεξη μέσα στην αίθουσα και όχι για όλη την υπόλοιπη απαραίτητη ερευνητική και εκπαιδευτική εργασία που παρέχει.

«Ας μας πουν οι διοικούντες του μεγάλου δημόσιου πανεπιστημίου της Κύπρου αν η κουλτούρα που τους αντιπροσωπεύει είναι αυτή της φτηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα και αν αυτό είναι που επιφυλάσσουν και στις επόμενες γενιές των νέων επιστημόνων, που κατά τ’ άλλα αποτελούν τον «πραγματικό χρυσό της χώρας» όπως διατείνεται με στόμφο στις συχνές συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ ο κ. Χριστοφίδης", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ