ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:00
28°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Αποθήκη ρυπογόνων οχημάτων η Κύπρος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λόγω της συνεχούς αύξησης μεταχειρισμένων οχημάτων από διάφορες χώρες

Σε αποθήκη ρυπογόνων αυτοκινήτων μεγάλης ηλικίας κινδυνεύει να μετατραπεί η Κύπρος, λόγω της συνεχούς αύξησης μεταχειρισμένων οχημάτων από διάφορες χώρες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων Οχημάτων (ΣΕΜΟ).

Το φαινόμενο, αναφέρεται, προσέλαβε ιδιαίτερες διαστάσεις τελευταίως, λόγω της προώθησης σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για καταπολέμηση της ρύπανσης από τα αυτοκίνητα.

«Πιο συγκεκριμένα, με σκοπό να προληφθεί η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα περισσότερα των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας και υψηλής ρύπανσης», αναφέρεται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Κύπρος, σύμφωνα με τον ΣΕΜΟ, να κινδυνεύει να μετατραπεί σε "αποθήκη" ρυπογόνων και μεγάλης ηλικίας αυτοκινήτων τα οποία διώχνουν οι άλλες χώρες. Επίσης να κινδυνεύει να της επιβληθούν τεράστια πρόστιμα από την ΕΕ για τη ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα στους δρόμους της από το 2020.

Ακόμα, αναφέρεται ότι η Κύπρος κινδυνεύει να έχει στους δρόμους της κατά πλειοψηφία παλαιά οχήματα, με όλες τις αρνητικές συνέπειες στα θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος και χωρίς τα τελευταία συστήματα ασφαλείας.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων Οχημάτων (ΣΕΜΟ) εκφράζει τη στήριξή του στο νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση κατά των ρύπων των αυτοκινήτων, αφού πιστεύει ότι η Κύπρος αξίζει και μπορεί να έχει σύγχρονο και ασφαλή στόλο αυτοκινήτων, εκμεταλλευόμενη τις συνεχείς υψηλές τεχνολογικές και αντιρρυπαντικές προδιαγραφές και εξελίξεις που έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ