ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
a href='http://adsbydelema.com/www/delivery/ck.php?zoneid=1074' target='_blank'>Universal
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:48
15°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Ερντογάν: Μετατρέψτε σε λίρες, δολάρια και χρυσό

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε υψηλούς τόνους τα νέα μηνύματα του Τούρκου Προέδρου

Σε μια πρωτοφανή έκκληση με εμφανή τα στοιχεία των δραματικών ωρών που περνά η τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της χώρας να ανταλλάξουν ξένα «σκληρά» νομίσματα ή και χρυσό που έχουν στη διάθεσή τους με τουρκικές λίρες, μιλώντας για «εθνική μάχη εναντίον των οικονομικών εχθρών». Ανακοινώσεις αυτή την ώρα από τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί τις ΗΠΑ με το πρόσχημα ότι παραβιάζουν την κυριαρχία της χώρας του. «Θα σκύψει κεφάλι ο λαός που αντιστάθηκε στα τανκς και στα μαχητικά αεροπλάνα;» αναρωτιέται ο Ερντογάν.

Παράλληλα ανακοινώνει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για τα πιο απαισιόδοξα σενάρια.
«Απευθύνομαι στο λόμπι των επιτοκίων, δεν θα καταφέρετε να μας νικήσετε», δηλώνει ο ίδιος, ο οποίος κάνει λόγο για το ενδεχόμενο ανεπανόρθωτων ζημιών στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η Τουρκία για αυτόν τον λόγο μελετά εναλλακτικές λύσεις σε συνεργασία με Ρωσία, Ιράν και Κίνα.

Επίσης κάλεσε τους πολίτες της χώρας να ανταλλάξουν τα ξένα «σκληρά» νομίσματα με τουρκικές λίρε, θέτοντας την οικονομική κρίση της χώρας σε πλαίσιο «εθνικής μάχης εναντίον οικονομικών εχθρών«. Ανακοινώσεις κάνει αυτή τη ώρα ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ.

Η λίρα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της από τις αρχές του χρόνου έναντι του δολαρίου. Και κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ενρτογάν συναλλάσσετο προς 6,05 δολάρια.

«Το δολάριο δεν μπορεί να μπλοκάρει το δρόμο μας. Μην ανησυχείτε», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στην πόλη Μπαϊμπούρτ.

«Ωστόσο το λέω ξανά και από εδώ. Εάν υπάρχει κάποιος που έχει δολάρια ή χρυσό κάτω από τα μαξιλάρια του, θα πρέπει να πάει να το ανταλλάξει με λίρες στις τράπεζές μας. Αυτός είναι ένα εθνικός πόλεμος», πρόσθεσε «Αυτή θα είναι η απάντηση του λαού μας σε όσους κήρυξαν πόλεμο εναντίον μας».

Μαζί με τα νέα μηνύματα του κ. Ερντογάν, το δολάριο ξεπερνά εκ νέου τον φράχτη των 6 μονάδων.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ερντογάν παρομοιάζει τη νέα οικονομική κρίση με τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, του αποτυχημένου πραξικοπήματος, και καλεί σε αντίσταση την τουρκική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

Kαι περιμένει από τους υπηκόους του να υπακούσουν. Κούνια που τον κούναγε!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ