ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:29
13°
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

3 μήνες ο χρόνος εξέτασης μιας αίτησης για επίδομα ασθενείας

Newsroom K

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραλαμβάνουν μηνιαία γύρω στις 4500 αιτήσεις για το εν λόγω επίδομα

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραλαμβάνουν μηνιαία γύρω στις 4500 αιτήσεις για επίδομα ασθενείας, συνεπώς, ο χρόνος εξέτασης μιας αίτησης για επίδομα ασθενείας είναι περίπου τρεις μήνες.

Το παραπάνω αναφέρει σε επιστολή της προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου σε ερώτηση του βουλευτή Αμμοχώστου Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η υπουργός εξηγεί πως οι αιτήσεις για επίδομα ασθενείας, που παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατατάσσονται σε σειρά σύμφωνα με την ημερομηνία παραλαβής τους και εξετάζονται με βάση την κατάταξη αυτή. Διευκρινίζει πως οι εν λόγω αιτήσεις δεν διαχωρίζονται με βάση τη φύση της ασθένειας.

Για σκοπούς ενημέρωσης των αιτητών, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκδίδουν μηνιαίες ανακοινώσεις, συνεχίζει, οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα τους, και αφορούν στην ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων για παροχές από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από τα λοιπά Ταμεία που διαχειρίζονται εν λόγω Υπηρεσίες.

Τέλος, σημειώνει ότι σε περίπτωση που υποβληθεί αίτημα από πολίτη ή/και Σύνδεσμο/Οργανισμό για επίσπευση αίτησης για επίδομα ασθενείας, για συγκεκριμένους λόγους, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων μελετούν τα δεδομένα της περίπτωσης και εξετάζουν την αίτηση κατά προτεραιότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ