ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Χατζηγιάννης: Συνεχίζεται ο προγραμματισμός στον Συνεργατισμό

Newsroom K

Στοχεύουμε σε χονδρική χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές, ωστόσο υπάρχει ρευστότητα διαμήνυσε ο κ. Χατζηγιάννης

Ο προγραμματισμός στον Συνεργατισμό συνεχίζει κανονικά, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση καλυμμένων ομολόγων μέσω της Barclays Capital.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 40ου ετήσιου συνεδρίου του ΠΑΣΥΞΕ ο κ. Χατζηγιάννης επισήμανε ότι ο Συνεργατισμός ανακοίνωσε σήμερα δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις για εμάς οι οποίες δείχνουν ότι ο προγραμματισμός συνεχίζει και τρέχει με αμείωτο ρυθμό. «Συγκεκριμένα ανακοινώσαμε ότι προχωράμε με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργίας ενός διεθνούς προγράμματος καλυμμένων ομολόγων. Αυτό το πρόγραμμα το τρέχουμε με την Barclays Capital έχει ξεκινήσει και υλοποιείται από τον Δεκέμβριο και σκοπό έχει να δημιουργήσει ακριβώς αυτό το πρόγραμμα και να εισαχθούν αυτά τα καλυμμένα ομόλογα στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου».

Επιπρόσθετα τόνισε πως «λόγω της καλή ποιότητας του ενεργητικού μας, στοχεύουμε στο να πάρουμε χρηματοπιστωτική αξιολόγηση που να είναι σε επενδυτική βαθμίδα. Αυτό δείχνει ότι ο Συνεργατισμός ως είθισται, λόγω του μεγέθους και ως ευρωπαϊκή συστημική και μεγάλη τράπεζα ακολουθεί πρακτικές που ακολουθούνε και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες όσον αφορά την διαφοροποίηση της χρηματοδότηση του. Δηλαδή αυτή την στιγμή στοχεύουμε και σκοπεύουμε και σε μια χονδρική χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές».

«Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν το έχουμε ανάγκη λόγω της μεγάλης ρευστότητας αλλά το θεωρούμε ως ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτοπεποίθησης του Συνεργατισμού αλλά και παρουσία πλέον στην διεθνή επενδυτική κοινότητα. Είναι δηλαδή μια διαδικασία η οποία δημιουργεί και μεγαλύτερη ορατότητα για τον Συνεργατισμό και δένει πλέον πολύ καλά και με το έργο που τρέχω με την Citgroup Group που εκεί είναι το έργο ιδιωτικοποίησης» τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης.

Αυτό όπως επισήμανε, «δείχνει μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τον Συνεργατισμό και την ίδια στιγμή ακριβώς λόγω του μεγέθους του Συνεργατισμού έχουμε προχωρήσει και σε κάποιες αναπροσαρμογές όσον αφορά την εγχώρια καταθετική βάση και συγκεκριμένα έχουμε κατεβάσει ή έχουμε μειώσει τα επιτόκια εγχώριους επενδυτές στο 0%».

Σε ότι αφορά τα σενάρια που γίνονται τον τελευταίο καιρό για τον Συνεργατισμός, ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι «έχει αρκετό καιρό που γίνονται αναφορές σε εμάς. Εμείς απαντάμε με έργα, απαντάμε με ένα συνεχή προγραμματισμό και όπως έχετε δει με το έργο των καλυμμένων ομολόγων με την Barclays συνεχώς βάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά».

Ερωτηθείς αν ακυρώνεται η απόφαση για ένταξη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως είπε πως «αυτά είναι ξεπερασμένα και παλιά νέα».

«Αυτό είναι ένα βήμα συμπληρωματικό και συνοδευτικό, διότι θα φέρει τον Συνεργατισμό στις διεθνείς αγορές, θα δώσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και είναι κάτι που όλες οι μεγάλες τράπεζες κάνουν» τόνισε.

Τα ΜΕΔ κρίνουν το πλάνο ιδιωτικοποίησης

Καταλήγοντας δήλωσε πως «το πλάνο έχει διαφοροποιηθεί εδώ και καιρό όσον αφορά την διαφοροποίηση του Συνεργατισμού και έχουμε κινηθεί εδώ και καιρό σε μια κατεύθυνση που να ταιριάζει περισσότερο στους δικούς μας σχεδιασμούς αλλά τολμώ να πω ότι αφορά το πλάνο της ιδιωτικοποίησης αυτό θα εξαρτηθεί και από το πλάνο των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων. Όλη γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του τραπεζικού συστήματος και για εμάς τους ίδιους και οι διάφοροι σχεδιασμοί που κάνουν θα καθορίσουνε επ’ακριβώς τον συγκεκριμένο οδικό χάρτη ιδιωτικοποίησης. Πάντως οι ενέργειες αυτές που κάνουμε, βοηθάνε τον Συνεργατισμό να συνεχίσει μπροστά με ένα καθαρά διεθνή πλέον προσανατολισμό» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ