ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ανανεώνει την ομάδα του ο Αβέρωφ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Από το φθινόπωρο, δρομολογούνται περαιτέρω αλλαγές στον ΔΗΣΥ

Την παραδοχή ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχασε την εξωστρέφειά του κατά την πρώτη του πενταετία, έκανε ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνέντευξή του στην «Κ» την προηγούμενη Κυριακή, προμηνύοντας πως αυτή την πενταετία, ετοιμάζεται να βάλει το δικό του προσωπικό στίγμα, τόσο στο κόμμα και στην επαφή του με τον κόσμο αλλά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Κατά την πρώτη μου πενταετία ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν υπήρχε όση έπρεπε επαφή ούτε με τον κόσμο του Συναγερμού αλλά και ούτε με τον έξω κόσμο γιατί έπρεπε να σώσουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Δίκαιο είχαν οι Συναγερμικοί που δεν έβλεπαν τον πρόεδρό τους. Εγώ δεν είμαι για τα γραφεία αλλά για έξω στον κόσμο για τον κόσμο. Δεν περιορίζομαι μόνο στο να πηγαίνω στις κοινότητες στην Κύπρο που είναι χαρά μου αλλά να πηγαίνω στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ. Αυτή είναι αποστολή μου. Δεν θα σώσουμε την χώρα μας με το να κρατούμε ένα μικρόφωνο και να απαντούμε και να καταγγέλλουμε ο ένας στον άλλο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τελειώνοντας λοιπόν με το ζήτημα του Συνεργατισμού στη Βουλή ανακοίνωσε μέσω μίας λιτής ανακοίνωσης τύπου, τη μισή ομάδα που θα απαρτίζει τη νέα εποχή του Δημοκρατικού Συναγερμού και αποχώρησε για Αυστραλία. Οι υπόλοιπες αλλαγές που επιδιώκει να κάνει στο κόμμα σε ο,τι αφορά την πολιτική, το οργανόγραμμα και τα πρόσωπα θα ανακοινωθούν όπως όλα δείχνουν από το Φθινόπωρο. Το σίγουρο είναι πως αυτή η νέα πενταετία αποτελεί στοίχημα για τον Συναγερμικό Πρόεδρο για το κατά πόσο και τα άτομα που θα επιλέξει αλλά και οι πολιτικές που θα εφαρμόσει θα αφήσουν το δικό του προσωπικό στίγμα.

Η ομάδα τύπουΟ βουλευτής της Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Θεωρείται μάλιστα ένας από τους στενούς και έμπιστους συνεργάτες του Συναγερμικού Προέδρου εδώ και καιρό. Αναπληρώτριες εκπρόσωποι τύπου αναλαμάνουν η δικηγόρος Τζιώρτζια Παναγιώτου και η Τόνια Μουσκή η οποία μέχρι σήμερα εκτελούσε καθήκοντα στον τομέα της υγείας και κοινωνικής πολιτικής. Η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Σταυριάνα Κοφτερός αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύντριας του τομέα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας. Μία θέση καθόλου τυχαία με τη νέα εποχή που θέλει να διαμορφώσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μία Κύπρο του 2030, η οποία θα δώσει έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη ψηφιοποίηση και την τεχνολογία. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως η κα Κοφτερός, είχε υπό την επίβλεψή της και τον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων στο κόμμα, αλλά και κατά την επαγγελματική της δράση πριν την εμπλοκή της στην Πινδάρου. Δημιουργείται παράλληλα και γραφείων κοινωνικών μέσων δικτύωσης όπου καθήκοντα υπεύθυνης διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναλαμβάνει η Στάλω Χαραλάμπους. Αυτό απαντά και σε μία μερίδα του συναγερμικού ακροατηρίου που θέλει περισσότερες γυναίκες να εμπλακούν σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα.

Επιστρέφει στα ΜΜΕ o Τσαγγάρης

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο μέχρι πρότινος Διευθυντής Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ Παναγιώτης Τσαγγάρης αποχωρεί από τον ΔΗΣΥ και επιστρέφει στον χώρο της δημοσιογραφίας. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι υπέβαλε την παραίτησή του για να επιστρέψει στα ΜΜΕ, σημειώνοντας πως «είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και το κόμμα ευρύτερα στον τομέα της επικοινωνίας τύπου και ΜΜΕ». «Θεωρώ» σημείωσε παράλληλα «ότι ένας επαγγελματίας στον χώρο των ΜΜΕ, εάν απώτερος στόχος του δεν είναι να πολιτευτεί ο ίδιος, ο φυσικός του χώρος είναι τα ΜΜΕ και όχι αλλού» κατέληξε. Το ποιος θα αναλάβει την καίρια θέση του διευθυντή επικοινωνίας τύπου και ΜΜΕ, είναι ένα ζήτημα ανοικτό, με κομματικούς κύκλους να εκτιμούν πως θα προέρχεται από τον χώρο των ΜΜΕ.

Οι διευθύνσεις

Το ερώτημα βεβαίως είναι το ποιοι άλλοι θα βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, με κομματικούς κύκλους να σημειώνουν πως περαιτέρω αλλαγές και πρόσωπα θα ανακοινωθούν από το Φθινόπωρο. Αναμένονται αλλαγές στην ονομασία των διευθύνσεων, όπως άλλωστε διαφάνηκε και κατά το καταστατικό συνέδριο. Για παράδειγμα καθήκοντα γενικής διεύθυνσης του κόμματος, με άλλη βεβαίως ονομασία, αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Λυσανδρίδης. Ίσως στα καθήκοντά του να περιλαμβάνεται και μέρος του οργανωτικού πέραν της διοίκησης, το οποίο χειρίζετο εδώ και καιρό και ιδιαίτερα κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Αναστασιάδη.
Ο μέχρι πρότινος εκτελών χρέη γενικού διευθυντή Δημήτρης Στυλιανού (άλλως Μάος) δεν αφυπηρετεί όπως άλλωστε έλεγε, αλλά θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν χρέη συμβούλου του Προέδρου. Ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου –υπό άλλη ίσως ονομασία- παραμένει και ο Γιώργος Γεωργίου. 

Ο Δημήτρης Στυλιανού αναμένεται να εκτελεί καθήκοντα σύμβουλου προέδρου, με τον Γιώργο Λυσανδρίδη να τον διαδέχεται 

Γραφεία μελετών

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν τα γραφεία μελετών που επιδιώκει να δημιουργήσει ο Συναγερμικός Πρόεδρος. Σε αυτό το πλαίσιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται να εμπλέξει στελέχη και πρόσωπα που είναι εμπειρογνώμονες, όπως στον τομέα της ενέργειας, του κυπριακού της οικονομίας αλλά και του τουρισμού και ανάπτυξης.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ