ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:14
35°
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Αντιδράσεις κομμάτων στα κατεχόμενα για «πρόωρες εκλογές»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Οζγκιουργκιούν ζήτησε η μεταρρύθμιση του «εκλογικού νόμου» να περάσει το συντομότερο από τη «βουλή»

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του «πρωθυπουργού» και προέδρου του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν «άντε έλα να πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Ο Οζγκιουργκιούν, μιλώντας στην δεξίωση του ΚΕΕ για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του, σχολίασε τις επικρίσεις του ΡΤΚ και το αίτημα για «πρόωρες εκλογές». «Θέλει θάρρος να τα ψάλλεις στο ΚΕΕ με τις 12.000 μέλη. Απευθύνω έκκληση από αυτή την αίθουσα, ας πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ, υπενθύμισε στον Οζγκιουργκιούν ότι ενώ είχε καλέσει την αντιπολίτευση να φέρει πρόταση για «πρόωρες εκλογές» στη «βουλή» και να την υπογράψει αλλά όταν αυτό έγινε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός» δεν υπόγραψε. «(Γι’ αυτό) Δυσκολεύομαι πολύ να πάρω στα σοβαρά τον Οζγκιουργκιούν».

Ζήτησε δε η μεταρρύθμιση του «εκλογικού νόμου» να περάσει το συντομότερο από τη «βουλή» και να ορισθεί η συντομότερη δυνατή ημερομηνία για «πρόωρες εκλογές». Δήλωσε παρ’ αυτά ετοιμότητα, το ΡΤΚ, ανεξαρτήτως της «νομοθεσίας» να υποβάλλει και πάλι στη «βουλή» πρόταση για πρόωρες και να την υπογράψει ακόμα και εάν για ακόμη μια φορά ο Οζγκιουργκιούν δεν την υπογράψει.

Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι απεύθυνε έκκληση στα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και τους «βουλευτές» που εδώ και 6 μήνες αναφέρονται σε «πρόωρες εκλογές» να σταματήσουν τα παραμύθια και την Δευτέρα να υποβάλλουν πρόταση στη «βουλή» για «πρόωρες εκλογές».

Σε αυτές τις εκλογές, είπε, θα «κουνηθεί συθέμελα το σύστημα» και θα σβηστεί από τον πολιτικό χάρτη όχι μόνο αυτή η «κυβέρνηση» αλλά και όσοι φέρουν διεφθαρμένη πολιτική σκέψη. Ο κόσμος το βλέπει αυτό και πιστεύουμε ότι θα κάνει αυτό που πρέπει, κατέληξε στο δικό του μήνυμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ