ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαστρονόμος Ιουνίου: «Νέα» μαγειρευτά

Την Κυριακή 10 Ιουνίου μαζί με την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αυτό το νέο πλούσιο τεύχος του Γαστρονόμου κηρύσσουμε την έναρξη του καλοκαιριού. Ανακαλύπτουμε μαζί τα … «νέα» μαγειρευτά που παρασκευάζονται με δεκάδες διαφορετικούς, νέους τρόπους: στην κατσαρόλα, το φούρνο, σε στρώσεις, με μελάνι σουπιάς, με παστό λεμόνι, σε μπρουσκέτα! Επίσης, για πρώτη φορά κάνουμε oil food pairing με τη βοήθεια του εργαστηρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου ΤΕΙ Καλαμάτας και μαθαίνουμε ποια ποικιλία ταιριάζει με το κρέας, το ψάρι, τις πατάτες.

Πηγαίνουμε μέχρι τη γραφική Λήμνο και γνωρίζουμε έναν υπέροχο τόπο με ιδιαίτερα προϊόντα, εξαιρετικούς παραγωγούς και πεντανόστιμα μαγειρέματα: από καραβίσια κακαβιά, κασπακινό αρνάκι, μέχρι φλωμάρια και αστακούς με χόρτα, θα γευτούμε παρέα μια άκρως ενδιαφέρουσα τοπική κουζίνα. Το ταξίδι του καλοκαιρινού Γαστρονόμου δεν σταματά εδώ αφού υποδεχόμαστε τη Νένα Ισμυρνόγλου που μαρινάρει γαύρο και ετοιμάζει τον πιο νόστιμο μεζέ, τον Λευτέρη Λαζάρου που μαγεύει με την συνταγή του για μυδοπίλαφο, τον Αστέριο Κουστούδη που σερβίρει ντοματοσαλάτα με κεφτεδάκια και τη «δική μας» Αθηνά Λοιζίδου με ένα μυρωδάτο κοτόπουλο με τα καλύτερα βότανα της κυπριακής φύσης. Για επιδόρπιο κρατήσατε το καλύτερο: γαλλικές τάρτες δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου.

Στο ίδιο, ολοκληρωμένο πακέτο της Καθημερινής θα βρείτε και το Beautiful People, το lifestyle περιοδικό που συζητά όλη η Κύπρος, αλλά και δύο ένθετα: έναν πλήρη οδηγό για την Υγεία και την Περίθαλψη στην Κύπρο και το λεύκωμα Fifa World Cup Russia 2018, τον απόλυτο οδηγό για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα όσα πρέπει αν γνωρίζετε για το πρόγραμμα, τα γήπεδα, τις ομάδες, τα αστέρια, την ιστορία του Μουντιάλ. 

Όλα τα παραπάνω κυκλοφορούν στο ίδιο πακέτο της Καθημερινής μόλις με 2,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X