ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πολυβίου - Κληρίδης: Ακραίοι χαρακτηρισμοί μεταξύ δύο πρώην φίλων και συνεργατών

Ο κ. Πολυβίου ζήτησε άδεια να σχολιάσει τα όσα αγόρευσε ο Γενικός Εισαγγελέας

ΚΥΠΕ

Νέα έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου σημειώθηκε κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι δύο πλευρές προέβησαν σε αγορεύσεις ως προς το πλαίσιο γεγονότων στη βάση του οποίου θα εκδικαστεί η νέα προδικαστική ένσταση που ήγειρε η υπεράσπιση για κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο κ. Πολυβίου ζήτησε την άδεια του Δικαστηρίου για να σχολιάσει τα όσα ανέφερε προηγουμένως στην αγόρευση του ο κ. Κληρίδης ο οποίος ήγειρε ένσταση στο να επιτραπεί στον κ. Πολυβίου να δευτερολογήσει.

Ο κ. Κληρίδης έκανε λόγο για άσκηση πίεσης από τον κ. Πολυβίου πάνω στο δικαστήριο με τον κ. Πολυβίου να του απαντά ότι πίεση ασκείται από τον Γενικό Εισαγγελέα «ο οποίος είναι αίσχος στη δικαιοσύνη της Κύπρου και κατέστρεψε τα δικαστήρια».

Η εν λόγω αναφορά του κ. Πολυβίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γ. Εισαγγελέα ζητώντας την προστασία του Δικαστηρίου και την άμεση προσαγωγή του κ. Πολυβίου «εκεί που πρέπει».

«Ζητώ την προστασία του δικαστηρίου. Κύριε Πρόεδρε ζητώ την προστασία του δικαστηρίου και την άμεση προσαγωγή του εκεί που πρέπει» ανέφερε επί λέξει ο κ. Κληρίδης, με τον κ. Πολυβίου να ζητά, με τη σειρά του, να ελεγχθεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ακολούθως το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία με τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου Λεωνίδα Καλογήρου να λέει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία με αυτό τον τρόπο.

Αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Κληρίδη και του κ. Πολυβίου είχε ξεσπάσει και στις 15/2/2019 στο πλαίσιο της ίδιας δίκης.

Απολογία Πόλυ Πολυβίου

Τη βαθιά του απολογία προς το Δικαστήριο, τον Γενικό Εισαγγελέα και τους υπόλοιπους δικηγόρους, εξέφρασε ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου για την απαράδεκτη, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, συμπεριφορά του, σε σχέση με το νέο φραστικό επεισόδιο που υπήρξε νωρίτερα σήμερα μεταξύ του ιδίου και του Κώστα Κληρίδη κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Λαμβάνοντας το λόγο, αμέσως μετά την επανέναρξη της διαδικασίας η οποία είχε διακοπεί λόγω ακριβώς αυτού του επεισοδίου, ο κ. Πολυβίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ατμόσφαιρα μιας ποινικής δίκης είναι έντονη και πολλές φορές υπάρχουν παρεκτροπές. «Έχω προβεί σε μια τέτοια παρεκτροπή και σε μια τέτοια συμπεριφορά προηγουμένως», είπε ο κ. Πολυβίου, προσθέτοντας ότι «χρησιμοποίησα μια φράση που δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω».

«Ήταν εν βρασμώ ψυχής. Θέλω να απολογηθώ απερίφραστα στο Δικαστήριο, στον Γενικό Εισαγγελέα και σε όλους τους άλλους δικηγόρους για την χρήση εκείνης της λέξης, για την απαράδεκτη συμπεριφορά μου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πολυβίου είπε, επίσης, ότι «εδώ είναι Δικαστήριο, δεν είναι καφενείο και πρέπει να διατηρούμε ένα επίπεδο σε αυτή την αίθουσα», λέγοντας στη συνέχεια ότι «ξεπέρασα τα όρια μου, εκφράζω βαθιά απολογία και αποσύρω την αναφορά μου».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είπε ότι κατά την επανέναρξη της διαδικασίας σκόπευε να ζητήσει από το Δικαστήριο να εφαρμόσει τον σχετικό διαδικαστικό κανονισμό για την καταφρόνηση του δικαστηρίου σε σχέση με την συμπεριφορά του κ. Πολυβίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μετά την απολογία και την απόσυρση των αναφορών του κ. Πολυβίου, δεν θα ζητήσει κάτι τέτοιο, καλώντας, ταυτόχρονα, το Δικαστήριο όπως καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες στη διαδικασία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ασκούν πιέσεις προς το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λεωνίδας Καλογήρου ανέφερε, από την πλευρά του, ότι λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί έκρινε ορθό να διακόψει τη διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ανέφερε, επίσης ότι από τη στιγμή που υπήρξε «αυτή η ευχάριστη εξέλιξη, θα θεωρήσουμε ότι το θέμα έχει λήξει».

Ο κ. Καλογήρου κάλεσε τους διαδίκους όπως στο μέλλον είναι πιο προσεκτικοί και σωστοί προς τους συναδέλφους τους και το δικαστήριο για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση