ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
GEEK

Digital Agenda 19 Summit: Ο CEO Amazon UK και ASOS στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το 2ο Digital Agenda 19 Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή και περιφερειακή οπτική

Η οργανωτική επιτροπή του 2ου Digital Agenda 19 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ακόμη ένα σημαντικό ομιλητή στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Brian McBride

Ο Brian McBride είναι ένας από τους κορυφαίους ηγέτες σε θέματα ψηφιακών επιχειρήσεων στην Βρετανία. Διετέλεσε για έξι χρόνια Πρόεδρος της ASOS, της κορυφαίας διαδικτυακής πύλης λιανικών πωλήσεων μόδας. Είναι επίσης Ανώτερος Μη Εκτελεστικός Διευθυντής στην AO.com και Ανώτερος Σύμβουλος στους Scottish Equity Partners. Εκτός των εμπορικών του συμφερόντων είναι επίσης μέλος του Ψηφιακού Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Βρετανικής Κυβέρνησης, το οποίο κατευθύνει την προσφορά ψηφιακών κυβερνητικών υπηρεσιών προς το κοινό.

Πριν από την ένταξή του στην ASOS και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της από νεοφανή εταιρία σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά, ο κ. McBride ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Αmazon.co.uk για πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στον διαδικτυακό λιανικό γίγαντα το μερίδιο αγοράς της επιχείρησης αυξήθηκε σημαντικά. Η εταιρία προχώρησε πέρα από τα βιβλία και την ψυχαγωγία, παρέχοντας τα πάντα, από είδη supermarket έως αθλητικό εξοπλισμό. Είχε επίσης την επίβλεψη καινοτομιών όπως το Amazon Marketplace και το Amazon Prime.

Ο Brian McBride έχει οδηγήσει με συνέπεια επιχειρήσεις που έχουν επαναστατικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αγοράζουν και τι περιμένουν από τους λιανοπωλητές. Στις παρουσιάσεις του εξετάζει πώς προέκυψε αυτή η επανάσταση, μιλά για την άνοδο των κινητών συσκευών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για τρόπους διάδρασης με τη νέα γενιά πελατών. Με βάση τις εμπειρίες του μέσα από τους πιο γνωστούς λιανοπωλητές στον κόσμο, εξετάζει τα κοινά θέματα σε διάφορους τομείς.

Μελετώντας την ιστορία της τεχνολογίας και του διαδικτύου, από τα mainframes της IBM έως τα smartphones, ο κ. McBride διερευνά τα διδάγματα από το πώς οι βιομηχανίες έχουν προσαρμοστεί (ή όχι) στις απειλές και τις ευκαιρίες. Ο κ. McBride εξετάζει την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, την στοχοπροσήλωση του Jeff Bezos, τον ρόλο της ηγεσίας και τον ζωτικό ρόλο των κινητών συσκευών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εξετάζει επίσης τα διδάγματα που προκαλεί το disruption της λιανικής επιχείρησης πάνω σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Το 2ο Digital Agenda 19 Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή και περιφερειακή οπτική: Την προσπάθεια για ένα καλύτερο και δικαιότερο διαδίκτυο, την ανθρώπινη πλευρά των δεδομένων, τη χρήση στης Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα και στα μέσα επικοινωνίας, τις τεχνικές σχεδιασμού και την ανάπτυξη εφαρμογών παγκοσμίου επιπέδου, την παράλληλη (Viral) επικοινωνία, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επανάσταση που φέρνει η ηλιακή ενέργεια και τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών 5G και broadband για τη διασυνδεσιμότητα συσκευών και Μέσων Μεταφοράς (IOT).

Στόχος του Digital Agenda Cyprus είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας ως πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη προσκληθεί άνω των 50 σημαντικών ομιλητών. Από τώρα και μέχρι την ημέρα του συνεδρίου θα υπάρχουν τακτικές ανακοινώσεις για τους συμμετέχοντες, τη θεματολογία, αλλά και το πρόγραμμα.

Σημειώνετε ότι έχει ανοίξει η προπώληση των εισιτήριών του Digital Agenda Summit, στη Tickethour.com.cy. Η αγορά εισιτηρίου μέχρι 31 Αυγούστου, θα γίνεται με 35% έκπτωση, από €150 - €99.

Το Digital Agenda Cyprus Summit είναι πραγματικότητα χάρη στη μεγάλη στήριξη της Cyta. Ευχαριστούμε επίσης την Τράπεζα Κύπρου, την Deloitte και τη Logicom. Σε αυτό συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά/ ερευνητικά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ινστιτούτο Γενετικής, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και RISE.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ