ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όχι στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ από Μαρίνο Κλεάνθους

Εκτός, λόγω στάσης στο κυπριακό, οικονομίας και της διχαστικής προσέγγισης από ηγεσία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε μία εξασέλιδη επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΚΟ Μαρίνος Κλεάνθους εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να αρνηθεί να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επικείμενες εκλογές. Ο κ. Κλεάνθους θέλησε να δώσει προσωπικά την επιστολή στον Νικόλα Παπαδόπουλο όταν είχαν κατ ιδίαν συνάντηση, ωστόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος αρνήθηκε να τη λάβει ζητώντας του να το ξανασκεφτεί. Όπως όλα δείχνουν με αφορμή την επισφράγηση της συνεργασίας με την Ελένη Θεοχάρους  ο Μαρίνος Κλεάνθους επιβεβαιώνει την άρνησή του να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ τον Μάη.

Η συγχυσμένη στάση του ΔΗΚΟ στο κυπριακό, κατά την οποία δεν αποκηρύσσεται μεν η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, αλλά ούτε στηρίζεται επίσημα, όπως επίσης και η στήριξη σε πολιτικά πρόσωπα που αποκηρύσσουν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία όπως ο Γιώργος Λιλλήκας και η Ελένη Θεοχάρους, η συγχυσμένη στάση του κόμματος στην οικονομία με εναλλαγές από την πιστή εφαρμογή του μνημονίου στις αλλαγές των όρων του μνημονίου και τούμπαλιν, απωθούν τον κύριο Κλεάνθους από το να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές κάτω από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.

Δεν παραλείπει μάλιστα να επικρίνει τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, επιρρίπτοντας στην ηγεσία διχαστική πολιτική που κατατάσσει τα στελέχη σε «εμείς-εσείς» σε Καρογιανικούς και Παπαδοπουλικούς και πριμοδοτώντας στην ουσία τους τελευταίους είναι ένας από τους κύριους λόγους που τον ωθούν μακριά. Αν και ξεκαθαρίζει πως παραμένει ενεργό μέλος του ΔΗΚΟ καθώς θεωρεί πως δεν έχουν «εξαντληθεί τα περιθώρια συνεννόησης με την παρούσα ηγεσία» και πως «αργά ή γρήγορα το κόμμα θα βρει τον βηματισμό του», επισημοποιεί την άρνησή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Οι λόγοι της άρνησης
Η διαφωνία σε μία σειρά κομματικών αποφάσεων, η διχαστική προσέγγιση εντός του κόμματος , η πιθανή συνεργασία με Ελένη Θεοχάρους και Μάριο Ματσάκη και το «στημένο παιχνίδι» πριμοδότησης συγκεκριμένων στελεχών, ήταν οι λόγοι που ο Μαρίνος Κλεάνθους αρνήθηκε να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο.

«Δεν σας κρύβω ότι το τελευταίο διάστημα προβληματίστηκα αρκετά κατά πόσο θα έπρεπε να δείξω ενδιαφέρον, για να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Όπως θα ξέρετε, η πολύ καλή μου παρουσία κατά τις εκλογές του 2011 και η υποστήριξη των πολιτών ήταν ενθαρρυντική» επισημαίνεται στην επιστολή του κ. Κλεάνθους για να προστεθεί πως μετά από σκέψη «νιώθω ότι το περιβάλλον, το κλίμα και οι τρέχουσες συνθήκες δεν μου το επιτρέπουν».

«Το κλίμα είναι διαμορφωμένο ώστε οι υποψήφιοι να χωριστούν σε αυτούς του Νικόλα και εκείνους του Καρογιάν, κάτι που προσωπικά με πληγώνει» αναφέρει ο κ. Κλεάνθους προσθέτοντας πως αναμένεται να γίνει μία μάχη μεταξύ δύο στρατοπέδων και να απουσιάσει ο ενωτικός λόγος.

Μία σειρά από κομματικές αποφάσεις, όπως η κομματικοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και η αποχώρηση από την κυβέρνηση, κάνουν τον κ. Κλεάνθους να διαφωνεί με την ηγεσία. Σε ότι αφορά την κομματικοποίηση των δημοσιών υπαλλήλων αναφέρει πως «είναι ένα πισωγύρισμα που θα εκθρέψει τη διαπλοκή», «Θεωρώ λοιπόν ανέντιμο να είμαι υποψήφιος βουλευτής ενός κόμματος και την ίδια στιγμή να εκφράζω δημόσια τη διαφωνία μου ή να κατηγορώ δημόσια τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος».  Την ίδια στιγμή ο κ. Κλεάνθους εκφράζει έντονες διαφωνίες για την πιθανή συνεργασία με πρόσωπα όπως την Ελένη Θεοχάρους και την πιθανή υποψηφιότητα του Μάριου Ματσάκη.

Τέλος ο Μαρίνος Κλεάνθους επισημαίνει πως το παιχνίδι των εκλογών είναι στημένο αναφέροντας επιγραμματικά πως «αρκετά άτομα του κύκλου σας και του κομματικού μηχανισμού εργάζονται και υποστηρίζουν συγκεκριμένους υποψήφιους».

«Εν όψει των πιο πάνω, θεωρώ πως μια δική μου υποψηφιότητα δεν θα υπηρετούσε κανένα άλλο σκοπό, παρά απλώς «για να γεμίσει ένα ψηφοδέλτιο» αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή του κ. Κλεάνθους επισημαίνοντας ότι παρόλα αυτά ότι παραμένει ενεργό μέλος του ΔΗΚΟ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση