ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:13
25°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απόστολος Κουρουπάκης

Αιδώς Αργείοι

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Θα ταίριαζε νομίζω συνέχεια του τίτλου μου να ήταν το «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν», διότι χάσε, βρες, αναζήτησε πρακτικά και σημειώσεις, το κάναμε το Κυπριακό καζαντί. Θα μπορούσα και να συνέχιζα με το «ου παντός ανδρός ες Κόρινθον έσθ’ ο πλους» μιας και οι συναναστροφές τέτοιου τύπου θέλουν προσοχή και δεν ξέρω αν όντως το ζήτημα είναι «περί όνου σκιάς», όπως θεωρεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης το κοινωνικού χαρακτήρα δείπνο με τον «ΥπΕξ» Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος θέλει δύο κράτη, δηλαδή διχοτόμηση. Θα μου πείτε ότι έβγαλε και φωτογραφία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με όλη την ομήγυρη, αλλά δεν ξέρω, ξέχασε πως ό,τι λέει η μάνα στη γωνιά, το λέει ο γιος στη γειτονιά; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν δαιμονοποιώ ούτε τα κοινωνικού χαρακτήρα δείπνα, ούτε τις συνομιλίες με τους Τ/κ. Αυτά πρέπει να υπάρχουν και να τα επιδιώκουμε, αλλά έχουν διαφορετικό νόημα όταν τα κάνω εγώ ή ο παρέας μου ο Άντρος, ή ακόμα όταν το κάνουν τα πολιτικά κόμματα ή άλλες συλλογικότητες και είναι άλλο όταν τα κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα όχι με τον ομόλογό του στις συνομιλίες, αλλά με έναν πολιτικό αντίπαλο του Τ/κ ηγέτη κ. Ακιντζί, πολλώ δεν μάλλον, όταν τα κάνει εν κρυπτώ και παραβύστω. Είναι άλλη η σημειολογία, πώς να το κάνουμε, είστε πρόεδρος, ελέγχεστε και κοινωνικά και άλλως πως.

Ειλικρινά πιστεύω πώς, αν μαθευόταν ότι ο κ. Αναστασιάδης συνέφαγε με τον κ. Ακιντζί, θα ήταν όντως ένα δείπνο, κοινωνικού μεν χαρακτήρα, αλλά και τροχιοδεικτικού για το πού πάμε και πώς πορευόμαστε, και μετά ο καθένας μας ας έκανε τις αναγωγές του στα πολιτικά πράγματα, ας έφτιαχνε θεωρίες συνωμοσίας, γενικά ας τρωγόταν και με τα ρούχα του, αν θα το ήθελε. Όταν, όμως, η χώρα, κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, δέχεται ναυτική εισβολή, όταν η Δημοκρατία πασχίζει να δει πώς θα τιθασεύσει τον αχαλίνωτο κ. Ερντογάν, ο πρόεδρος να πηγαίνει για ψαράκι με τον άνθρωπο, ο οποίος, πάλι κατά δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδη, που αν εκλεγεί δεν θα είναι για καλό των συνομιλιών, τότε το πράγμα δεν είναι καθόλου νόστιμο, όσο και αν το ψάρι και οι σαλάτες που δοκίμασαν ήταν, απ’ όσο γνωρίζω, εξαιρετικά παρασκευασμένα.

Κύριε πρόεδρε, δεν δαιμονοποιώ τις φιλίες, τα δείπνα, την κοινωνική συναναστροφή, όχι, το επαναλαμβάνω αλλά σκεφτείτε, αν θα πήγαινε για φαγητό ο κ. Ακιντζί με τον κ. Κυπριανού, στο Λατσί, που έχει και εκεί ωραίο ψάρι, τι θα λέγατε, βγήκαν τα καρντάσια για ψαρούι; Δεν θα μιλούσε η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα για παρασυναγωγές και μαγειρέματα; Νομίζω, ναι. Καταλαβαίνω ότι το κλίμα εδώ δεν σηκώνει δελτία Τύπου για τέτοιες άτυπες και φιλικές επισκέψεις, αλλά νιώθω ότι με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να είχατε ενημερώσει τον κ. Ακιντζί ότι προσκληθήκατε… και εν αντροπή που τα πλάσματα να μην πάτε. Πρόεδρε, δεν θα σας εγώ φυσικά ποιον θα συναντάτε, και πού θα συζητάτε, θα ήθελα, όμως, να σας το έλεγαν οι άνθρωποι που είναι γύρω σας. Να σας φέρνουν προ των καταστάσεων και να σας προστατεύουν. Να σας προστατεύουν, αν θέλετε, και από την καχυποψία και του κόσμου τη γλώσσα, ιδίως σε περίεργες εποχές και όταν το Κυπριακό υπνώττει επικινδύνως και κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Αρτεμίδωρους χρειάζεται το Προεδρικό Μέγαρο, κ. πρόεδρε, και όχι οδοιπόρους που παν στα Σούσα… Καταλαβαίνετε, νομίζω, κ. πρόεδρε, ότι ο καίσαρ και η γυναίκα του δεν πρέπει να είναι τίμιοι, αλλά και να φαίνονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ