ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απόστολος Κουρουπάκης

Μέσα σ’ ένα καζάνι

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Πάντως, από ξεσπάσματα οργής δεν έχουμε παράπονο. Περιμένουμε πώς και πώς το τραυματικό επεισόδιο που θα μας συνταράξει και μετά ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Θα βρίσουμε, θα καταραστούμε, θα συγκινηθούμε, θα πέσουμε τα ανάσκελα και θα απαιτήσουμε άμεση διόρθωση των κακώς κειμένων. Θα μας φταίξει η Εκκλησία, το κράτος, η παιδεία, το DNA μας, ότι είμαστε χωριάτες και απολίτιστοι, η Αγγλία, της οποίας ήμασταν αποικία, η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπό τον ζυγό της οποίας βρεθήκαμε για μερικούς αιώνες, αλλά κυρίως το προδοτικό πραξικόπημα, η εισβολή και ότι είμαστε ημικατεχόμενη πατρίδα. Θα χύσουμε δάκρυα ιντερνετικά που θα γέμιζαν με υφάλμυρο νερό τα φράγματά μας για μια διετία.

Θα φταίξει ο Γρίβας, η Αριστερά, το Κέντρο και ο κόσμος όλος. Και οι πόλεις μας θα συνεχίσουν να μην έχουν πεζοδρόμια, οι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας να μη μεριμνούν, αλλά να περιμένουν τον πολίτη να τις ξυπνήσει από ύπνο βαθύ, και αν δεν το κάνει ο πολίτης τότε να γυρίσουν και να μας πούνε, «εσείς πού ήσαστε; Ε;». Όσο εμείς πολεμάμε με τα πλήκτρα του υπολογιστή μας, κάποιοι άλλοι παρκάρουν όπου τους καπνίσει, άλλοι πάλι μετράνε ευρώ και δολάρια και σκέφτονται πώς θα ταΐσουν και τα πρόβατα σανό και πώς θα φάνε αυτοί μέχρι να σκάσουν. Και να μαζεύουν ριάλια και παράες και όταν καταλάβουν ότι εκεί στα δυο μέτρα δεν μπορείς να πάρεις και πολλά αρχίζουν το παραμύθι, για τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τα δισέγγονά μου, γενεές δεκατέσσερις πρέπει να θρέψω… Όσο εμείς διαμαρτυρόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα κανάλια, κάποιοι σκέφτονται πώς να κλέψω για να έχω. Πώς να κοροϊδέψω για να αποκτήσω, πώς να υπονομεύσω για να φανώ. Κλαίμε και κλαψουρίζουμε και βγάζουν καπνούς τα πληκτρολόγιά μας και τα τηλέφωνά μας και αφού πάρουμε μια βαθιά ανάσα, προχωράμε παρακάτω.

Όλο και κάτι θα ξεβράσει ο βούρκος της διαφθοράς και του εγωισμού και εμείς θα είμαστε εκεί με το στόμα ανοικτό να τη χάψουμε… ναι, για να τραφούμε, διότι αλλιώς τι θα κάνουμε; Μας νοιάζει το περιβάλλον, αλλά τόσο όσο να μην ξεβολευόμαστε, θέλουμε και καλαμάκι χάρτινο και αυτοκινητάρα, έτσι για να δώσω ένα παράδειγμα. Περιμένουμε το επόμενο θύμα της ανάλγητης κρατικής μηχανής, είτε είναι θύμα τροχαίου, είτε κρατικής αμέλειας, είτε δικαστικής πλάνης, είτε, είτε για να πολεμήσουμε θεούς και δαίμονες. Το ζητάμε, όπως φώναζαν οι Ρωμαίοι στην αρένα, δώστε στον λαό αίμα και θέαμα και άμα μείνει δώστε και άρτο, λένε οι ταγοί, είτε πολιτικοί, είτε εκκλησιαστικοί, είτε και πνευματικοί, αλλά τόσο όσο για να μη φωνάζει να μπούμε κι εμείς στην αρένα. Και αφού έχουν μπει στην πόλη οι οχτροί τραγουδάμε, ούτε η κατσίκα του γείτονα μας ενδιαφέρει, ούτε το δίπλα σπίτι που καίγεται δεν μας νοιάζει. Ξέρετε τι μας ενδιαφέρει; Η βολή μας, πώς δεν θα ταλαιπωρηθούμε εμείς.

Ξέρετε πόσοι βρέθηκαν στη σιωπηλή διαμαρτυρία για τον Στυλιανό; Μάξιμουμ 300 άτομα, ξέρετε πόσοι θα ξεχυθούν στους δρόμους για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος από κάποια ποδοσφαιρική ομάδα; Χιλιάδες θα πανηγυρίσουν, τώρα αν όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και έχουν κάποια αναπηρία και δεν μπορούν να μπουν στα γήπεδα ή να χρησιμοποιήσουν αξιοπρεπώς τις τουαλέτες, απλώς δεν μας νοιάζει, η ομαδάρα να κερδάει! Και μη νομίζετε, το παράδειγμα με το ποδόσφαιρο είναι απλώς ένα παράδειγμα. Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στα θέατρα για ΑμεΑ, στους συναυλιακούς χώρους, στο πάρκο, στο ευλογημένο το σούπερ μάρκετ; Πόσο; Καθόλου, πρέπει να είσαι κάτι το μαγικό για να ζήσεις όπως εγώ που είμαι αρτιμελής, και δεν μας νοιάζει, δεν μας κόφτει, τέλος. Μου κάνει εντύπωση πόση δυνατή φωνή έχουμε στις διαμαρτυρίες διαδικτυακά, πόσοι πολλοί είμαστε οι αντιδραστικοί και στο τέλος όλοι να κολυμπάμε στην ίδια χαβούζα και να ανεχόμαστε μερικούς να μας κοροϊδεύουν από την εξέδρα. Κάτι κάνουμε λάθος ή σε όλους ταιριάζει χαβούζα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ