ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:08
32°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απόστολος Κουρουπάκης

Το πάρκινγκ της ντροπής μας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η «Καθημερινή» αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει το χυδαίο βίντεο από το περιστατικό σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, σεβόμενη το αναγνωστικό κοινό της, μα και τον ίδιο της τον εαυτό. Διότι περί σεβασμού ο λόγος, που στο εν λόγω βίντεο ελλείπει παντελώς, δυστυχώς.

Απ’ όπου και να το πιάσει κανείς το βίντεο λερώνεται και αναστατώνεται, πώς το λέμε στην Κύπρο; Ανακατώνονται τα στομάσια σου, από την αγοραία φρασεολογία και την εμφάνιση όλων των στερεοτυπικών ρατσιστικών εκφράσεων για το τι είναι ικανή να κάνει μία αλλοδαπή στην Κύπρο, για το τι μπορεί να κάνει εν γένει μία γυναίκα. Για το τι είναι ή νομίζουμε ότι είναι ο μέσος Κύπριος/α, και όλα αυτά ενώπιον ενός ανήλικου, το οποίο στο τέλος μιμείται μία από τις αυτές που στέκονται εκεί και φτύνει τη γυναίκα που κατέγραφε με το κινητό της.

Ελλείπει η παιδεία… ο σεβασμός, η κοινωνική, αν θέλετε, υπομονή και μόρφωση…

Ελλείπει η παιδεία… ο σεβασμός, η κοινωνική, αν θέλετε, υπομονή και μόρφωση… ό,τι και αν έχει συμβεί, αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να βιντεογραφήσει η εν λόγω κυρία, οι σινιέ αυτές έπρεπε να θυμούνται από τις εκκλησιές που πάνε το: «Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου», τουλάχιστον. Δεν θέλει κανείς μας να πιστέψει ότι ο τόπος που ζούμε είναι αυτός του πάρκινγκ στη Λάρνακα, όχι γιατί εθελοτυφλούμε, αλλά γιατί ελπίζουμε και σε αυτό θα πρέπει η Πολιτεία να αποφασίσει ότι πρέπει να κινητοποιηθεί.

Η Αστυνομία πρέπει, υποχρεούται, οφείλει, όχι να διερευνήσει το περιστατικό, αλλά να λάβει μέτρα. Δεν ήταν κακιά ώρα και θυμός το 10λεπτό βίντεο, είναι εμφάνιση ψυχών δυσωδών και βεβορβορωμένων. Ντροπιάζει το βίντεο με τις σινιέ αυτές όλους όσοι παλεύουν για ισότητα πέραν των λόγων, ντροπιάζει οργανώσεις και φορείς, όπως το Σχολείο της Κυριακής, που –ειρήσθω εν παρόδω– αναστέλλει τη λειτουργία του, ντροπιάζει όλους εμάς που διατεινόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι, και θα επανέλθω με τον στίχο του ποιητή Ανδρέα Παστελλά: «Μασέλες οκτακύλινδρες / σε ρυθμό / πιστονιών αερόψυκτων μηχανών / ρεψίματα και πορδές/ η πολιτεία αγκομαχώντας / καταβροχθίζει την ευτυχία της».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ