ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:24
31°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απόστολος Κουρουπάκης

Χάσαμε το δάσος από ένα ψέμα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η υπόθεση με την ψευδή καταγγελία βιασμού της 19χρονης Αγγλίδας έκανε τον γύρο του κόσμου, σόκαρε την τοπική κοινωνία, σκανδάλισε κυρές και νιες για το πώς γίνεται κάποια να πηγαίνει με δώδεκα. Άλλοι έμειναν ενεοί για το πώς φέρθηκαν οι δώδεκα σε μία κοπέλα, βιάζοντάς την. Ο αγλαής Δήμος της Αγίας Νάπας εξετέθη, στην αρχή μα και στο τέλος της υπόθεσης – Ουαί υμίν, γραμματείς.

Οι Εβραίοι έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα, θα βάλουν τα μεγάλα μέσα και θα βγουν καθαρότεροι και από διαμάντι. Κρίμα η κοπέλα, δώδεκα κτήνη… και τσουπ, εκεί που είχαμε πειστεί για τους άνομους Εβραίους, έρχεται η αποκάλυψη, η Αγγλίδα, η 19 ετών κοπέλα, προέβη σε ψευδή καταγγελία, δεν βιάστηκε, αλλά όταν οι νεαροί βιντεογραφούσαν τις ερωτικές περιπτύξεις τους, χωρίς τη συγκατάθεσή της, λειτούργησε εν θερμώ και προέβη σε ψευδή καταγγελία. Ε, μα τούτες οι Εγκλέζες θέλουν τα, με δώδεκα; Η Αστυνομία διαλεύκανε την υπόθεση, οι δώδεκα δεν έκαναν τίποτα, να περάσουν καλά ήθελαν. Ο δε Δήμος Αγίας Νάπας και πάλι ένιωσε εκτεθειμένος. Πώς θα μετατραπεί η Αγία Νάπα σε Μόντε Κάρλο, σε Μονακό έστω σε Πόρτο Φίνο, με έτσι τουρίστριες; Έ

ρχεται όποιος θέλει και αμαυρώνει το όνομα της πόλης μας, πάρε μία μήνυση, να σου πω εγώ. Την Αγία Νάπα δεν θα την ξαναπιάσεις στο στόμα σου! Φύγανε και τα παλικάρια του Ισραήλ, όπου στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ έγιναν δεκτά ως ήρωες. Στη χώρα τους ξεκίνησε ήδη συζήτηση για το αν είναι άξιοι εκπρόσωποι του Ιουδαϊσμού, αν είναι σωστό ό,τι έκαναν – φυσικά και εκεί υπάρχουν εκείνοι που έχουν εγκέφαλο πιο άδειο και από τα μουσεία μας τον Φεβρουάριο, οι οποίοι υποστηρίζουν με σθένος ότι μια Εγκλέζα ντρόπιασε το Κράτος του Ισραήλ και ότι τα ήθελε ο πισινός της. Εδώ, μετράμε κουκιά, αν χάσαμε τουρισμό… Θα μου πείτε, γιατί τα λέω όλα αυτά; Μα για να πω ότι πρώτον, δεν με ενδιαφέρει αν η 19χρονη αποφάσισε να συνευρεθεί με δώδεκα ή με σαρανταδώδεκα, δικαίωμά της, ενήλικη είναι ας κάνει ό,τι θέλει. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει αν οι νεαροί ήθελαν να διασκεδάσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, έτσι ήθελαν, βρήκαν τον τρόπο, καλά έκαναν. Το αν εμπίπτει στον δικό μου ή τον δικό σου ηθικό κώδικα είναι άλλη κουβέντα.

Η συναίνεση, όμως, για σεξουαλική συνεύρεση είναι άλλο, και άλλο η βιντεοσκόπηση και δημοσίευση του βίντεο. Παραβιάζονται προσωπικές στιγμές, και αυτό είναι λάθος! Φυσικά και η νεαρή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον νόμο για την πράξη της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς όλοι θα πέσουμε να τη φάμε, και να αποφαινόμαστε για το δέον γενέσθαι και να αναφωνήσουμε άρον-άρον! Αυτή η ιστορία μας απασχόλησε θα έλεγα ελάχιστα, βλέπετε δεν συμμετείχε στο όργιο – Θεέ μου! – Κύπριος ή Κύπρια, δεν έγινε δημοσίως, και όλα ήταν εντός τουριστικού πλαισίου, οπότε… μας κόφτει έτσι για τα κλικ, για τίποτε πιπεράτες συζητήσεις και πάμε παρακάτω. Α! μην ξεχάσω είχε αρχίσει να γίνεται και ντόρος με τον Μόρφου Νεόφυτο, οπότε το ψιλοκάναμε γαργάρα!

Ηθικολογούμε και σκεφτόμαστε μόνο την οικονομική ζημιά στο τουριστικό μας προϊόν, το αν κρίνουμε την κατάσταση σωστά, αν θέτουμε το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση προς όφελος εν τέλει της κοινωνίας, δεν μας νοιάζει. Φτιάξαμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο, μια 19χρονη και κάποιους αδικημένους κατάφωρα νέους, αρεσκόμαστε βλέπετε στα δίπολα. Ένα «δεν θα ξανάρθουμε στην Κύπρο» ήταν αρκετό για να ενεργοποιήσει πάσης φύσης αντιδράσεις κατά πόσο οι καταγγέλλοντες οτιδήποτε είναι κακοί, οι Αγγλίδες είναι εξ όλης και προώλης, και λοιπά συναφή. Περιπτώσεις, όπως αυτές, αλλά και όπως οι εκτός κοσμικής και επιστημονικής λογικής δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου θα πρέπει να γίνονται αφορμές και περαιτέρω συζητήσεις.

Θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας (που είναι και πολιτισμού, μην ξεχνιόμαστε) να παίρνει ιδέες για το πώς θα βάλει στα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. Τα κοινωνικά συμφραζόμενα του 21ου αιώνα είναι διαφορετικά από εκείνα με τα οποία δημιουργήθηκαν οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας, πριν από πενήντα και βάλε χρόνια, θα πρέπει να αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους αυριανούς πολίτες χθες, αν θέλουμε να δούμε αύριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ