ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η «Κ» εδώ και τρία χρόνια προειδοποιεί για την επικίνδυνη έκθεση της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ιδιαίτερα απέναντι στους εταίρους μας στις Βρυξέλλες από τη χωρίς μέτρο χρησιμοποίηση του Προγράμματος Πολιτογραφήσεων. Κανείς δεν αμφισβητεί πως το εν λόγω πρόγραμμα στήριξε την οικονομία της χώρας στις δύσκολες χρονιές μετά την οικονομική καταστροφή του 2013. Η ανοχή των εταίρων μας απέναντι στο διάτρητο τότε πρόγραμμα συνδέεται κατά κάποιους με τη σκληρότητα του κουρέματος που μας επιβλήθηκε τότε. Ήταν για τις Βρυξέλλες μια προσωρινή ανοχή - βάλσαμο για τις πληγές μας. Επτά χρόνια μετά, η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς τα αμφιλεγόμενα δεκανίκια των διαβατηρίων.

Ο νέος νόμος και οι σχετικοί κανονισμοί είναι μεν πιο αυστηροί, έχει όμως ο νόμος ακόμη καλά κρυμμένα παραθυράκια, παραμένει δε μονοδιάστατος, στηρίζοντας κυρίως τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, αφού υποχρεώνει τους «επενδυτές» να αγοράσουν ακίνητα, αντί να τους ωθεί σε επενδύσεις με υπεραξίες στην οικονομία όπως είναι η παιδεία, η τεχνολογία και η αγροτική ανάπτυξη. Το τελευταίο δημιουργεί αναμφίβολα δυσπιστία μέχρι και θυμό στους πολίτες.

Το δίκτυο Al Jazeera, με έδρα το καθεστώς του Κατάρ και με στενούς δεσμούς με την Τουρκία του Ερντογάν, επέλεξε σε μια ύποπτη χρονική στιγμή να δημοσιοποιήσει τη μεγάλη του έρευνα, εν μέσω τουρκικών προκλήσεων, οικονομικής αβεβαιότητας και παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός πως εμείς –ως κράτος, πολίτες και θεσμοί – τους δώσαμε την ευκαιρία να μας βάλουν και πάλι στη γωνιά. Είναι καιρός οι δικηγόροι, λογιστές, επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, αλλά και οι κρατικές υπηρεσίες, που, εκμεταλλευόμενοι τα κενά των νόμων, διαχειρίστηκαν αμφιλεγόμενα πρόσωπα αλλά και εγκληματίες παγκόσμιας εμβέλειας, εκθέτοντας τη χώρα με τις πράξεις τους, να αποκαλυφθούν από τις αρχές και να λογοδοτήσουν. Ουδείς στο απυρόβλητο. Η πατρίδα είναι υπεράνω όλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ