ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με κρότο στον πάτο

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η «Κ» εδώ και χρόνια έχει ζητήσει την αναστολή ή και ακύρωση του προγράμματος πολιτογραφήσεων για τους προφανείς σε όλους πλέον λόγους.

Η εικόνα και η καλή φήμη της χώρας είναι μεγαλύτερης αξίας από τους εφήμερους δείκτες ανάπτυξης ή και ανεργίας, χωρίς να υποτιμούμε τη σημασία των τελευταίων. Η καλή φήμη της χώρας είναι η κληρονομιά της σημερινής γενιάς στην επόμενη και είναι το κεφάλαιο για να κτίσει η χώρα το μέλλον της σε γερά θεμέλια. Δυστυχώς, η Κύπρος μας τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για όλους τους λάθος λόγους. Ξέπλυμα του πλούτου του Μιλόσεβιτς, ξέπλυμα των ολιγαρχών στη μετά Γκορμπατσόφ εποχή, χρηματοδοτήσεις μέσω βρώμικου χρήματος τρομοκρατικών ομάδων, διαδρομές υπόπτων πολιτικών λογαριασμών με κατάληξη τις αμερικανικές εκλογές, είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δυστυχώς, με τις αποκαλύψεις του αραβικού δικτύου Al Jazeera και ασχέτως των κινήτρων της πολυέξοδης έρευνάς του, η χώρα έπεσε με κρότο στον πάτο. Όλος ο κόσμος είδε αυτά που ψιθυρίζονταν εδώ και καιρό να αποκαλύπτονται μπροστά του χωρίς φύλο συκής. Η «Κ» εδώ και χρόνια έχει ζητήσει την αναστολή ή και ακύρωση του προγράμματος πολιτογραφήσεων για τους προφανείς σε όλους πλέον λόγους. Η μετά εορτής απόφαση της κυβέρνησης είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά -αλίμονο- αν σταματήσουν οι ενέργειές της εκεί. Μόνο με παραδειγματική τιμωρία των ενόχων διαφθοράς και οριστική αλλαγή πλεύσης της οικονομίας από τη λογική της αρπαχτής η χώρα θα σταθεροποιηθεί. Οι πρώτες αντιδράσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι τουλάχιστον απογοητευτικές και δεν δίνουν πολλές ελπίδες. Δυστυχώς.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ