ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:21
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Η ομιλία του Healthy, οι κατηγορίες Ακιντζί και ο Γ. Παπανδρέου

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Απάντηση στον Ερντογάν θα δώσει σήμερα ο Healthy μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Όπως μαθαίνω από πηγή μου που γνωρίζει όσα γίνονται στον Λόφο, "η ομιλία θα απαντά σε όλες τις προκλήσεις και τα ψεύδη του Ερντογάν αλλά και του Ακιντζί που έγιναν γνωστά τις τελευταίες μέρες και προωθούνται από Τούρκους και άλλους στα Ηνωμένα Έθνη". Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών τόσο ο Healthy όσο και ο Χριστοδουλίδης καταβάλλουν μεγάλες και συνεχόμενες προσπάθειες για να περάσουν τις θέσεις της κυβέρνησης αλλά και να απαντούν στην τουρκική προπαγάνδα η οποία προβάλλει από παντού, ακόμα και με ελληνικές πρωτοβουλίες...".

 

Σύμφωνα με την πηγή μου οι απαντήσεις δίνονται "όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, όπως η προβολή των καλών σχέσεων που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία με όλες τις άλλες χώρες, εκτός από την Τουρκία", όπως μου είπε και πρόσθεσε: "Χθες ο Αναστασιάδης συναντήθηκε τυχαία στο διάδρομο με τον Σίσι της Αιγύπτου και αυθόρμητα αγκαλιάστηκαν και αντάλλαξαν φιλιά στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς". Ο Σίσι είπε στον Healthy ότι τον περιμένει τον Οκτώβριο στην Αίγυπτο για τη νέα Τριμερή με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μου ανέφερε σημειώνοντας πως "κάποιοι μπορεί να χλευάζουν τις τριμερείς αλλά αποδεικνύονται ισχυρό στήριγμα και δυναμικές πολιτικές πράξεις αυτή ειδικά την εποχή".

Αμηχανία και εκνευρισμό προκάλεσε ξανά η πρόσκληση του Ακιντζί στη Σοσιαλιστική Διεθνή από τον Γιώργο Παπανδρέου (ΓΑΠ)

Σχετικά με τις επαφές του Χριστοδουλίδη και στην ερώτηση εάν έχουν αποδώσει κάτι οι επανειλημμένες συναντήσεις του με τον Τσαβούσογλου η απάντηση ήταν αρνητική. "Αν και ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σχεδόν περισσότερες φορές με τον Τσαβούσογλου απ' ότι με τον Δένδια, τίποτε χειροπιαστό δεν έχει προκύψει. Ξεκαθαρίζει σιγά, σιγά ότι η θέση της Τουρκίας πια είναι πως θέλει λύση εκτός των Ηνωμένων Εθνών και προωθεί πια επίσημα αυτά που υποστηρίζει ότι της πρότεινε ο Αναστασιάδης για συνομοσπονδία και δύο κράτη. Κάτι που φέρεται να είπε ξεκάθαρα ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη", μου είπε.

 

Πληροφορίες από πολιτικούς κύκλους της Λευκωσίας υποστηρίζουν πως ίσως τώρα να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή η Κύπρος να επιμείνει σε σκληρή στάση κατά της Τουρκίας, αφού αυτή παρουσιάζεται άτεγκτη, ακόμα και ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών. "Αν μη τι άλλο για καθαρά διαπραγματευτικούς λόγους θα έπρεπε η Λευκωσία να επιμείνει σταθερά σε θέσεις αρχών, ιδιαίτερα μετά την στήριξη και από τις ΗΠΑ που επιβεβαίωσε και η επιστολή Πομπέο σε Χριστοδουλίδη" έλεγε χθες γνωστός πολιτικός ο οποίος αναμένεται να στείλει τις απόψεις του και στον Χριστοδουλίδη και στον  Healthy.

Αμηχανία σε κάποιους και εκνευρισμό σε άλλους προκάλεσε ξανά η πρόσκληση του Μουσταφά Ακιντζί στη Σοσιαλιστική Διεθνή από τον Γιώργο Παπανδρέου (ΓΑΠ). "Ο Ακιντζί βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει προεδρικό προφίλ τη στιγμή που ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλά στα Ηνωμένα Έθνη και το χειρότερο να αραδιάσει την τουρκική προπαγάνδα και να κατηγορήσει τον Αναστασιάδη για αναξιοπιστία και διαστρεβλώσεις του Πλαισίου Γκουτέρες" ανέφερε Συναγερμικό στέλεχος όταν άκουσε την είδηση για την ομιλία Ακιντζί στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. "Καλύτερο πατρονάρισμα από αυτό του Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να βρει ο Ακιντζί αφού ούτε οι Τούρκοι δεν τον βοηθούν πια" ανέφερε. Στην ομιλία του ο Ακιντζί υποστήριξε την τουρκική (και ΑΚΕΛική) θέση ότι ο Healthy είναι "ειδήμων στο να λέει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά άτομα", όπως ακριβώς το είπε και ο Τσαβούσογλου.

Σημειώνεται ότι η ομιλία Ακιντζί έγινε στο κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη όπου έλαβε χώρα το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο ΓΑΠ είναι η δεύτερη φορά που κάλεσε τον Ακιντζί να προσφωνήσει το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των Κύπριων σοσιαλιστών και των κυπριακών κομμάτων. Απ' όσα άκουγα χθες στη Λευκωσία, αυτές δεν πρόκειται να αργήσουν. Είναι ωστόσο αμφίβολο εάν θα επιτίθενται κατά του ΓΑΠ.

 

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Θα έχουμε και σήμερα νέο θεατράκι Χριστοδουλίδη στους διαδρόμους των Ηνωμένων Εθνών;

Ένας Πολίτης

Πολυ κακως η εφημεριδα αποκαλει τον αναστασιαδη healthy, χαραχτηρισμος που παραπεπμει σε ειρωνια, μειωνοντας την βαρυτητα του περιεχομενου του αρθρου αλλα και του συντακτη του !!!!

Ντόμπρος Κελαήδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ