ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:42
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog  Το φιλέτο του Κατάρ και το φιλέτο της δημοσιότητας

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Μακριά θα πάει η... βαλίτσα για το "φιλέτο Κατάρ" στη Λευκωσία, απέναντι από το πρώην Χίλτον. Με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και τη συμβολή του Οδυσσέα-Τασκ Νόρις το θέμα πήγε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου όπου αναφέρθηκαν όντως περίεργα νούμερα για την αξία του φιλέτου που ο Χριστόφιας προόριζε για το "ξενοδοχείο των ξενοδοχείων" που θα έχτιζε το Κατάρ στην Κύπρο. Παρουσίασε μάλιστα τότε με κάθε επισημότητα και την μακέτα του ξενοδοχείου, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν μακέτα μαϊμού, αφού ανήκε σε άλλο ξενοδοχείο και όχι σε αυτό που υποτίθεται ότι προγραμμάτιζαν να κτίσουν.

Η ιστορία του συγκεκριμένου φιλέτου θα μπορούσε να αποτελέσει και βαρόμετρο της σοβαρότητας των τελευταίων κυβερνήσεων αλλά και της δραστηριότητας κρατικών αξιωματούχων αλλά και βουλευτών.

Tο ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία συνυπογράφεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους, η οποία θα κατατεθεί σήμερα στην Ολομέλεια

Τα νούμερα που παρουσίασε στην Επιτροπή Ελέγχου ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις αναφέρουν ότι το "φιλέτο Κατάρ" εκτιμήθηκε αρχικά, το 2010 για 143 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια έγινε επανεκτίμηση το 2013 για 92,5 εκατ. ευρώ, μπας και πειστούν οι Καταριανοί που ήθελαν πιο φθηνό το φιλέτο να προχωρήσουν με την επένδυση. Την επόμενη χρονιά 2014 η εκτίμηση έπεσε ακόμη περισσότερο στα 70 εκατ. ευρώ ενώ το 2018 η νέα εκτίμηση έκανε "χώμα" την αξία του φιλέτου ρίχνοντας την στο εξευτελιστικό ποσό των 5,3 εκατ. ευρώ.

Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις έθεσε θέμα αξιοπιστίας της μεθόδου που ακολουθεί το Κτηματολόγιο για τις εκτιμήσεις των ακινήτων, κάτι που ενδέχεται να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα, όπως σημείωνε χθες βουλευτής.

Το ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση νόμου η οποία συνυπογράφεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους, η οποία θα κατατεθεί σήμερα στην Ολομέλεια με στόχο το “φιλέτο” να εξαιρεθεί από τη διαδικασία αποξένωσης κρατικής γης.

Σημειώνεται πως ο διευθυντής του Κτηματολογίου δήλωσε στην Επιτροπή Ελέγχου πως "προφανώς έγινε λάθος" στην εκτίμηση του "φιλέτου" και πως το θέμα διερευνάται και αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου με δηλώσεις της "κατακεραύνωσε" και τον υπουργό Εσωτερικών γιατί δεν παρευρέθηκε στη συνεδρία της Επιτροπής. Η ίδια γνώριζε ότι ο υπουργός δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη συνεδρία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης, η οποία δεν του... δόθηκε. Στην Επιτροπή πήγε τελικά ο διευθυντής του Κτηματολογίου ο οποίος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε πολιτικά ερωτήματα που τέθηκαν.

Καλά κάνει η Βουλή, ενωμένη, έστω και κατά πλειοψηφία να προστατεύσει την κρατική γη και περιουσία, έστω και με βιασύνη ανεξήγητη, που δεν δικαιολογείται εκ των πραγμάτων...

Εκτός κι αν ήρθαν ξανά οι Καταριανοί ή άλλοι μεγαλοεπενδυτές και ετοιμάζονται να μας "φάνε" το φιλέτο και δεν το ξέρουμε. Διαφορετικά γιατί τρέχουν σήμερα κάποιοι επιδεικτικά να προστατεύσουν την κρατική γη; Και γιατί μόνο αυτό το φιλέτο;

Ποιος θα καταθέσει μια πρόταση νόμου κατά της εντυπωσιοθηρίας των βουλευτών και όσων εκμεταλλεύονται θέματα που πουλούν για να ανεβάσουν τις μετοχές τους και αυτές του κόμματός τους, επενδύοντας στις εντυπώσεις, τη διχόνοια και τον φανατισμό;

Ο Πέτρος Καρεκλάς, δήμαρχος Κυθρέας, είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, ύστερα από μια επεισοδιακή εκλογή με μοναδικό υποψήφιο τον ίδιο.

Στη χθεσινή στήλη σας αποκάλυψα το παρασκήνιο με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και το ενδιαφέρον του νέου δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου να αναλάβει την προεδρία που κατείχε ο προκάτοχός του Αλέξης Γαλανός. Ο Ιωάννου ζήτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής να αναλάβει την προεδρία χωρίς να γίνουν εκλογές, αφού την κατείχε ο προκάτοχός του. Οι παρόντες δήμαρχοι των κατεχόμενων Δήμων υποστήριξαν πως θα έπρεπε να τηρηθούν τα δημοκρατικά θέσμια, να υποβληθούν υποψηφιότητες και να γίνουν εκλογές κι αν ήθελε ο δήμαρχος Αμμοχώστου να υποβάλει την δική του υποψηφιότητα. Αντί αυτού ο Σίμος Ιωάννου αποχώρησε από τη συνεδρία. Προηγουμένως είχε αποχωρήσει και ο δήμαρχος Μόρφου ενώ ο δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής στον οποίο έγινε πρόταση να υποβάλει τη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία δεν παρευρέθηκε καν στη συνεδρίαση.

Ο Καρεκλάς κατείχε τη θέση του Ά αντιπροέδρου της Επιτροπής την οποία τώρα κατέλαβε ο δήμαρχος Μόρφου που κατείχε τη θέση του Β' αντιπροέδρου. Η θέση Β' αντιπροέδρου κρίθηκε άχρηστη και με εισήγηση του νέου προέδρου καταργήθηκε.

Μετά από όλα αυτά η Επιτροπή αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και των κατοχικών αρχών στην Αμμόχωστο. 

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ