ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Politics Blog

#PoliticsBlog Οι τοποθετήσεις Προδρόμου και οι αντιδράσεις σε Λόφο και Πινδάρου  

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΕΜΠΤΗ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Με σκεπτικισμό βλέπουν στην Πινδάρου αλλά και στον Λόφο κάποιες τοποθετήσεις του Πρόδρομου Προδρόμου και ορισμένοι διατυπώνουν την ανησυχία τους για πιθανή επανάληψη του «φαινομένου Χαμπιαούρη». Η θέση που διατύπωσε χθες ο Προδρόμου για την μαθήτρια που αρθρογράφησε σε σχολική εφημερίδα για το μάθημα των θρησκευτικών χτύπησε καμπανάκι και προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει ο έξυπνος Πρόδρομος να διαχειριστεί ορθά την κατάσταση

Κάποιοι μάλιστα δεν κρατήθηκαν και τα είπαν και δημόσια, όπως η αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου η οποία ξεκάθαρα δήλωσε από τηλεοράσεως ότι θα ήθελε αντίδραση για το θέμα από τον υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με πηγή μου που γνωρίζει, εκείνο που ενόχλησε ήταν η σπουδή του Προδρόμου να υπερασπιστεί την Εκκλησία αντί την μαθήτρια η οποία δέχεται επίθεση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τις απόψεις που διατύπωσε. Όπως μάλιστα ακούστηκε από Συναγερμικό στέλεχος «η έκφραση στήριξης στην Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα δεν χρειαζόταν. Εκείνο που ο υπουργός όφειλε ήταν να τοποθετηθεί χωρίς δισταγμό υπέρ της μαθήτριας, του δικαιώματος έκφρασής της αλλά και των εκπαιδευτικών που της δίνουν βήμα για δημιουργικές ανταλλαγές απόψεων».


Με την τοποθέτηση της Αννίτας Δημητρίου, στην εκπομπή Αlpha Ενημέρωση, συμφώνησαν η Ελένη Μαύρου του ΑΚΕΛ και ο Κωστής Ευσταθίου της ΕΔΕΚ, κάτι που σίγουρα αυξάνει την πίεση προς τον υπουργό Παιδείας.

Θυμίζω πως πολύ πρόσφατα προηγήθηκε η δήλωση του Προδρόμου για τα την μη επιστροφή των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία που είχαν ανοίξει μετά το κλείσιμο λόγω κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε αναστάτωση, έντονες αντιδράσεις ακόμα και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από γονείς. Στοιχεία που έχουν ήδη σημειωθεί και επαναφέρονται από κάποιους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει ο έξυπνος Πρόδρομος να διαχειριστεί ορθά την κατάσταση και τις προκλήσεις, επιστρατεύοντας τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν να δουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του για να κρίνουν.
Και αυτά πριν ακόμα αρχίσουν οι μάχες στο μέτωπο εκπαιδευτικών και οργανωμένων μαθητών για τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων και τα σοβαρά συνδικαλιστικά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Σας έγραφα χθες για την ευθύνη της Βουλής και των κομμάτων να χειριστούν υπεύθυνα τη λίστα Γιωρκάτζη, ενόψει των αποφάσεων που θα λαμβάνονταν. Λήφθηκε τελικά η απόφαση για τη δημιουργία μιας Ad hoc Επιτροπής που θα χειριστεί το θέμα των ΜΕΔ των ΠΕΠ, δηλαδή των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και βεβαίως της περιβόητης λίστας Γιωρκάτζη. Όπως πληροφορήθηκα στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Συλλούρη απλά επιβεβαιώθηκε το αλαλούμ και οι διιστάμενες απόψεις για τον τρόπο χειρισμού του θέματος.

Αύριο στη νέα συνεδρίαση αναμένεται να επαναληφθεί το αλαλούμ για το ποιοι θα συμμετέχουν στην Ad hoc Επιτροπή και για τους όρους εντολής της αλλά κυρίως για τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τεθούν...

Αντίδραση στην αναφορά που έγινε στη χθεσινή στήλη για τη συνεισφορά των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ στα κομματικά ταμεία είχαμε από τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κ. Γεωργίου.

Η αναφορά μας έλεγε: «Στο ΑΚΕΛ προ καιρού υπήρξε παρασκήνιο και με την άρνηση του ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ να καταθέσει στο ΑΚΕΛ μέρος του μισθού του αλλά και του δεύτερου ευρωβουλευτή του κόμματος Γιώργου Κ. Γεωργίου. Ωστόσο, η υπόθεση για το ΑΚΕΛ δεν αφέθηκε να λάβει διαστάσεις. Έκλεισε γρήγορα χωρίς να μάθει κανένας ποια διευθέτηση έχει γίνει και κατά πόσο μέρος από τους μισθούς των δύο ευρωβουλευτών καταλήγει στα ταμεία του κόμματος».

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κ. Γεωργίου επικοινώνησε από τις Βρυξέλλες με την εφημερίδα μας και ζήτησε να καταγράψουμε τη θέση του πως δεν αρνήθηκε ποτέ την καταβολή αναλογίας από τον μισθό του στο ΑΚΕΛ.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ