ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Politics Blog

#PoliticsBlog Το προεδρικό προφίλ του Φούλη και οι εκλογές στην Αγλαντζιά

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το αρχηγικό, μη σας πω προεδρικό, του προφίλ επέδειξε ξανά ο Φούλης το τελευταίο τριήμερο. Η επίσκεψή του στο Μαξίμου και οι διαχυτικές όπως πάντα δηλώσεις που αντάλλαξε με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη αλλά και η ομιλία του χθες βράδυ στην εκδήλωση για τα 44α γενέθλια του ΔΗΣΥ έδειξαν σε όσους αμφιβάλλουν «ποιος είναι ο πρόεδρος». Σ

την εορταστική εκδήλωση εκτός από την παρουσία του Νίκαρου, υπουργών και αξιωματούχων του κόμματος, μεταδόθηκαν και μηνύματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το μέλλον και τη νέα φυσιογνωμία του ΔΗΣΥ χτίζει ο Αβέρωφ

Ο Φούλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο παρελθόν αλλά κυρίως στο μέλλον του ΔΗΣΥ εστιάζοντας στις «Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής» που καλλιεργούν, με τον Χάρη Γεωργιάδη επικεφαλής, την εξωστρέφεια και την διαρκή, συμμετοχική διαδικασία που θα οδηγήσουν, όπως είπε, τη χώρα σε νέα εποχή. Προανήγγειλε ουσιαστικά, όπως μου έλεγε και η Μάνταμ του Φούλη, του στόχους που θέτει ο ίδιος για τον ΔΗΣΥ ενόψει και του σημαντικού συνεδρίου που θα μεταλλάξει το κόμμα, σε μια δύσκολη από όλες τις απόψεις, εποχή.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του Φούλη, του Χάρη και του Σίνκα στο μέγαρο Μαξίμου, εσωτερικές πληροφορίες μου ανέφεραν πως πήγε «καλύτερα από ποτέ» και επιβεβαίωσε τις εξαίρετες σχέσης και την άριστη επικοινωνία μεταξύ Κυριάκου-Αβέρωφ.Εκτός από την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων συζητήθηκε και η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας αλλά και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ιδιαίτερα στο τελευταίο και οι δύο εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι «Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να τα καταφέρουν το ίδιο καλά όπως και με τη διαχείριση της πανδημίας». Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός θα είναι η δυναμική συνεργασία του με τον Νίκαρο για προώθηση της πρότασης της ΕΕ στην επόμενη Σύνοδο κορυφής με τον Αβέρωφ να επιβεβαιώνει πόσο πιστεύει στον Νίκο.

Από τα άμεσα θέματα που έχει να χειριστεί ο Φούλης είναι οι εκλογές στην Αγλαντζιά και η στάση που θα κρατήσει ο ΔΗΣΥ. Όπως ακούω αναλύονται τα αποτελέσματα έρευνας για την επιθυμία των δημοτών και των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά και οι οριστικές αποφάσεις είναι θέμα «ολίγων ημερών αν όχι ωρών».

Χθες ανακοινώθηκε από την ΕΔΕΚ ότι το κόμμα κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές για την Αγλαντζιά με υποψήφια δήμαρχο την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του κόμματος Μαρία Βασιλειάδου. Είναι μια απόφαση η οποία χάλασε την καλή ατμόσφαιρα μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ που φέρονται να έχουν συμφωνήσει στην υποστήριξη (ξανά) του Κώστα Κόρτα.

Η απόφαση της ΕΔΕΚ επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και την διάσταση απόψεων μεταξύ Μαρίνου Σιζόπουλου και Νικόλα Παπαδόπουλου που για ορισμένους φτάνει στα όρια της αντιπαράθεσης. 

Στέλεχος της ΕΔΕΚ άφηνε πρόσφατα να εννοηθεί πως δεν υπάρχει πια καμιά γέφυρα μεταξύ των δύο κομμάτων και η απόσταση μεταξύ των αρχηγών τους είναι «δυσθεώρατη». Κάτι, που όπως υποστήριξε, έχει τη δική του σημασία όχι μόνο για τις σχέσεις των δύο κομμάτων αλλά και το ίδιο του το μέλλον, «αφού χωρίς συνεργασία και επαφές μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, ενδέχεται στο τέλος να μην υπάρχει ούτε αυτός ο ενδιάμεσος».

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ