ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Φέρτε πασατέμπο να δούμε Οδυσσέα και Παμπορίδη!

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΕΜΠΤΗ 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019


Κάποιοι χαρακτήρισαν "κόντρα", κάποιοι "μάχη" και κάποιοι "πόλεμο" τα όσα αντάλλαξαν χθες μέσω Twitter ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις και ο Γιώργος Παμπορίδης. Γνωστός παράγοντας της πρωτεύουσας χαρακτήρισε το όλο σκηνικό "ξεκατίνιασμα" και "γελοιότητα" μεταξύ ανθρώπων "που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τη γλώσσα τους, ακόμα και όταν γράφουν"...

Τα απείρου... κάλλους σχόλια βρίσκονται αναρτημένα στο Twitter ως πειστήρια του επιπέδου του πολιτικού λόγου που διατυπώνεται από άτομα που λαμβάνουν ή λάμβαναν σημαντικές αποφάσεις για την καθημερινότητα των πολιτών. Μπαίνω στον πειρασμό να τα επαναλάβω εδώ να μείνουν ως άλλο ένα μνημείο ξεκατινιάσματος και σύγχρονου πολιτικού διαλόγου στην Κύπρο του 2019.

Όλα άρχισαν από την κακήν-κακώς απόλυση του Πολύζου από τον ΟΚΥπΥ. Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις βρήκε την ευκαιρία να επανέλθει, ύστερα από ένα διάλειμμα στην δημοσιότητα και να επιτεθεί με τον γνωστό του πια τρόπο γράφοντας: «Όταν ετοιμάσαμε έκθεση για τους προβληματικούς διορισμούς του Προέδρου και του ΓΔ του ΟΚΥπΥ, ο τέως και ο νυν Υπουργός Υγείας, των οποίων οι 2 ήταν οι εκλεκτοί, με κατηγόρησαν ως εχθρό του ΓΕΣΥ. Τώρα, αφού προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο ΓΕΣΥ, και οι 2 απολύθηκαν. Η ζημιά έμεινε.» Παρέθεσε μάλιστα απόσπασμα από την απόφαση διορισμού του Πολύζου, με υπογραφή του Sir David Nicholson, πρώην προέδρου του ΟΚΥπΥ, με το σχόλιο: «Τα πρακτικά λένε, με υπογραφή του πρώτου εκλεκτού, ότι ο δεύτερος εκλεκτός επιλέγηκε ομόφωνα. Και η εφημερίδα του νυν Υπουργού έγραφε ότι η έκθεση μας για Πολύζο ήταν για να τον φάω και να διοριστεί κάποιος άλλος που ήθελα. Αντί για απολογία για τις επιλογές, ο τέως ζητά τα ρέστα.»


Ο Παμπορίδης που είχε ήδη κάνει την Κυριακή και το τριήμερο που ακολούθησε τη δική του θεαματική εμφάνιση, κάποιοι μιλούν για "προεκλογική αμέσως μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ", αντέδρασε έντονα, γράφοντας: "Με λύπη βλέπω ότι συνεχίζετε να ψεύδεστε αναφερόμενος σε εμένα. Δείξτε μου έστω μια αναφορά μου στο θέμα ΓΔ του ΟΚΥπΥ; Σας επέπληξα για την επίθεση στον @DavidNichols0n η επιλογή του οποίοι ήταν δίκη μου αλλά ποτέ για τον ΓΔ ο οποίος διορίστηκε αφού έφυγα με εκ των έσω στήριξη.." και πρόσθεσε: "Κύριε τα ίδια Πρακτικά που επικαλείστε εσείς φέρουν ημερομηνία 15/11/2018. Εγώ έπαψα να είμαι Υπουργός τον Φεβρουάριο 2018. Πως τολμάτε να ισχυρίζεστε ότι αυτός ο κύριος ήταν ο "εκλεκτός" μου. Είστε Ψεύτης! Και κάνετε μου αγωγή αν θεωρείτε ότι δεν είστε. Αλλιώς αναμένω απολογία"

Ο Οδυσσέας Τσακ-Νόρις επέστρεψε ως κιστιμένο σχολιαρόπαιδο απαντώντας: "Γλώσσα πεζοδρομίου. Εκλεκτός του εκλεκτού σας, για τις πράξεις παραλείψεις του οποίου ελέγχεστε. Και εκλεκτός του διαδόχου και επίσης εκλεκτού σας."
Όπα, είπα λέω...

Ποιος είδε τον Παμπορίδη και τον φοβήθηκε, ανταπάντησε: "Είστε ανεκδιήγητος. Ένας άνθρωπος που με εμμονή εκμεταλλεύεστε τον θεσμό που σας ενεπιστεύθη για αυτοπροβολή και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μόνο οι δικοί σας "εκλεκτοί" τυγχάνουν ασυλίας κύριε. Άκουσον άκουσον. Ελέγχομαι λέει για τις πράξεις του Εκλεκτού, του εκλεκτού μου. Ανόητε!"
Ώχχου!


Και ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις: "Μου αρκεί που βλέπουν όλοι το επίπεδο σας. Υπουργός με γλώσσα πεζοδρομίου. Συνεχίστε έτσι!!! Το ενδιαφέρον είναι που παραδίδετε και μαθήματα σεμνότητας και μη αυτοπροβολής!"


Και ο Παμπορίδης ασυγκράτητος: "Εγώ κύριε είμαι ένας πολίτης. Εσείς δυστυχώς για εμάς, είστε Κρατικός Αξιωματούχος αυτού του τόπου κ οφείλετε πλήρη σεβασμό σε κάθε πολίτη. Η έπαρση και η αλαζονεία σας είναι μόνο μέρος του προβλήματος. Η κατάχρηση της θέσης σας για ικανοποίηση των εμμονών σας είναι το βασικό θέμα."

 

Κάπου εδώ τελείωσε το πεντάλεπτο εκτόνωσης στο Twitter. Δεν ξέρω αν συνεχίστηκε στο σπίτι, αν έσπασαν ποτήρια, αν πετάχθηκαν τασάκια, κατσαρόλες ή άλλα αντικείμενα. Δυστυχώς βίντεο δεν έβαλαν. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι αναρτήσεις αμφότερων ελάχιστα like και σχόλια είχαν. Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μια πρωτιά την είχε ο Παμπορίδης και οι περισσότερες επικρίσεις ήταν κατά του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Αντιγράφω μόνο ένα σχόλιο πολίτη που απευθύνθηκε και στους δύο: "Πολύ ενδιαφέρον διάλογος. Βασικά χαρακτηριστικά του, η ψυχραιμία και η τεκμηρίωση"

Δυστυχώς δεν έχει προαναγγελθεί το νέο επεισόδιο. Αναμείνατε στις οθόνες σας, μάλλον δεν θ' αργήσει.


----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ