ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:52
10°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Η Φλοράνς Παρλί και το παρλέ φρανσες Αναστασιάδη-Αγγελίδη

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

=Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Μέχρι τ’ αυτιά έφτανε το χαμόγελο του Σάββα Αγγελίδη όταν ανακοίνωνε την επίσκεψη της φίλης του Φλοράνς Παρλί, ομολόγου του και σιδηράς κυρίας της γαλλικής άμυνας στην Κύπρο.

Όπως έγκαιρα και έγκυρα σας είχα γράψει η συνάντηση αυτή αναμενόταν με μεγάλες προσδοκίες αφού η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά στην αμυντική συνεργασία με την Γαλλία η οποία όχι μόνο προωθείται αλλά αναπτύσσεται δυναμικά σε όλους τους τομείς. Και φανερά και μη.

Πρόκειται για φιλίες που ξεφεύγουν από τα πολιτικά-διπλωματικά στερεότυπα...

Όπως μου έλεγε χθες άτομο που γνωρίζει πολλά στην ιδιαίτερη προσέγγιση των δυο χωρών, εκτός από τη σύγκλιση των Κυπρογαλλικών συμφερόντων, καταλυτικό ρόλο παίζει και η ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Σάββα Αγγελίδη και της Φλορανς Παρλί από τη μια αλλά και των Αναστασιάδη - Μακρόν από την άλλη.

Πρόκειται για φιλίες που ξεφεύγουν από τα πολιτικά-διπλωματικά στερεότυπα και αυτό μπορεί να το διακρίνει κάνεις σε κάθε τους συνάντηση.

Εξάλλου το είπε και ο ίδιος ο Πρόεδρος, αρκετά δεικτικά στο Bloomberg ότι μόνο η Γαλλία αντιδρά στην Τουρκία. Όπως δήλωσε: «Δεν υπάρχει αποφασιστικότητα από τις χώρες για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο σύγκρουσης. Η ισχυρή γαλλική παρουσία φέρνει ελπίδα ότι η ΕΕ θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου».

Η πηγή μου υποστηρίζει ότι η έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου και οι αεροναυτικές ασκήσεις της Κύπρου με τις γαλλικές δυνάμεις δεν είναι μόνο εντυπωσιακές ως εικόνα αλλά και ως ουσία. «Οι δοκιμές και της μαχητικής ικανότητας τμημάτων της Εθνικής Φρουράς και των οπλικών συστημάτων και ειδικά των κρίσιμων συστημάτων αεράμυνας στέλνουν όντως ξεκάθαρα μηνύματα. Και στην Τουρκία και σε άλλους και στο εσωτερικό. Ιδιαίτερα όταν αυτές γίνονται με τη στενή συνεργασία μιας μεγάλης δύναμης η οποία τελευταία παραμένει στενός και αποδεδειγμένα σταθερός σύμμαχος μας, όχι μόνο στα λόγια αλλά και εμπράκτως».

Όπως επισημαίνει, διαβάζοντας πίσω από τα διπλωματικά κείμενα, είναι ιδιαίτερης σημασίας και η διατύπωση της επίσημης ανακοίνωσης του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας για το ταξίδι της Φλοράνς Παρλί στην Κύπρο. “Ήταν ξεκάθαρη και απόλυτα σαφής για τους στόχους της επίσκεψης και τη στήριξη σε όλα τα επίπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία «αντιμετωπίζει ένα περιβάλλον με προβλήματα και προσπάθειες εκφοβισμού της από τους γείτονές της, έναντι των οποίων είναι ζωτικής σημασίας η προστασία της κυριαρχίας της» όπως ακριβώς καταγράφει η ανακοίνωση», μου είπε.

Και κατέληξε: Σήμερα και ο Αναστασιαδης και ο Αγγελίδης θα υποδεχθούν θερμότατα την Παρλί και θα είναι άκρως πειστικοί όταν της θα της πουν, μιλώντας εκ μέρους όλων των Κύπριων: je parle francais!

Η Κύπρος όντως αυτές τις μέρες με τα χίλια σκάνδαλα και τη δυσωδία της διαπλοκής μιλά γαλλικά. Και παίρνει ελπίδα από ένα ισχυρό σύμμαχο που δεν μασάει τα λόγια του. Κάτι όντως ασυνήθιστο στην περίπτωση μας.

Ευχή να μην ακουστούν ξανά οι παραφωνίες από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Που απ’ όσα ακούω, δυστυχώς ετοιμάζονται...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ