ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Politics Blog

#PoliticsBlog Η καταραμένη λίστα της Χρυσταλλούς και μια εξαίρεση από την Ad hoc

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΙΟΥΛΊΟΥ 2020

Μπορεί η Χρυσταλλού, η τέως διοικήτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, να έχει προ καιρού αφυπηρετήσει το όνομά της όμως απασχολεί πολλούς στη Βουλή. Η περιβόητη, κατ’ άλλους καταραμένη λίστα που πήρε το όνομά της, στην οποία καταγράφονται τα ΜΕΔ (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) των ΠΕΠ (πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων) εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα στα ΜΜΕ και να συζητείται από όλους τους βουλευτές. Κάποιοι τη σχολιάζουν από απλό ενδιαφέρον, άλλοι με θυμό και αγανάκτηση και άλλοι με φόβο.

Την Παρασκευή ύστερα από τεράστιο ροκάνισμα του χρόνου, σειρά αντιπαραθέσεων, οργισμένων δηλώσεων και αντιδηλώσεων η Βουλή αποφάσισε τη σύγκλιση Ad hoc επιτροπής για να εξεταστεί επιτέλους η λίστα. Μια λίστα η οποία θα πρέπει πρώτα να ζητηθεί επίσημα από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να υποβληθεί επικαιροποιημένη στην Ad hoc επιτροπή. Τα μέλη της επιτροπής που εκπροσωπούν όλα τα κόμματα της Βουλής με εξαίρεση την Άννα Θεολόγου η οποία αυτοεξαιρέθηκε. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δημήτρης Συλλούρης και μέλη οι: Μάριος Μαυρίδης του ΔΗΣΥ, Στέφανος Στεφάνου του ΑΚΕΛ, Πανίκος Λεωνίδου του ΔΗΚΟ, Ηλίας Μυριάνθους της ΕΔΕΚ, Γιώργος Λιλλήκας της Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Γιωργάλλας της Αλληλεγγύης, Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων και Λίνος Παπαγιάννης του ΕΛΑΜ.

Εκείνο που συζητήθηκε πολύ μετά την ανακοίνωση των μελών της επιτροπής ήταν η μη συμμετοχή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ, η οποία για εβδομάδες πρωτοστατεί στην εξέταση του θέματος από τη Βουλή. Μια πηγή μου υποστηρίζει πως κάποιοι στο ΑΚΕΛ με τίποτα δεν ήθελαν να μπει στην επιτροπή η Ειρήνη και ευνοούσαν μια πιο σίγουρη και πιο... ΑΚΕΛική αντιπροσώπευση. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε ο Στεφάνου. Εκείνο που τώρα καλείται η νεοσύστατη Ad hoc επιτροπή να αποδείξει είναι ότι μπορεί να διαψεύσει το ρητό που θέλει τα άλυτα προβλήματα να καταλήγουν σε μια επιτροπή για να παραμείνουν... άλυτα. Σας είχα γράψει έγκαιρα ότι ο Νίκαρος προγραμματίζει σύντομα ταξίδι στην Αθήνα και ως συνήθως... επιβεβαιώθηκα.

Η ημερομηνία καθορίστηκε για τις 14 Ιουλίου, κορωνοϊού επιτρέποντος. Θυμάστε τι προηγήθηκε με το Ισραήλ; Ας ευχηθούμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα στην Αθήνα και ο Νίκαρος να μπορέσει να συντονιστεί με τον Κυριάκο για αποτελεσματική καταγγελία των τουρκικών προκλήσεων.  Πάντως, στον Λόφο και στο ΥΠΕΞ αναμένουν με ενδιαφέρον τη νέα εβδομάδα η οποία θα είναι γεμάτη με επαφές και συζητήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις. Τη Δευτέρα ο Ζοζέπ Μπορέλ θα βρεθεί στην Άγκυρα για να συζητήσει τις τουρκικές προκλήσεις σε Κύπρο, Ελλάδα αλλά και Λιβύη. Στη συνέχεια ο ίδιος ο Μπορέλ θα ενημερώσει τα κράτη μέλη για τις εντυπώσεις τους και τις συζητήσεις που είχε στις τρεις πρωτεύουσες. Θυμίζω ότι ο Μπορέλ επιθεώρησε πρόσφατα τα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και τη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία και τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ των δελφίνων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο κάποιων μεγάλων κομμάτων. Την ίδια ώρα κάποια μικρά κόμματα δυσκολεύονται να βρουν ικανό αριθμό υποψηφίων για να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο.  Σε ένα κόμμα πάντως το πρόβλημα με την αντιπαλότητα για τους επίλεκτους που θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση του αρχηγού. Και δεν αφορά μόνο δύο υποψήφιους ούτε μία μόνο επαρχία... Μαθαίνω πως η παρέμβαση του αρχηγού δεν πέτυχε την αναμενόμενη εκτόνωση και πως θα υπάρξει νέα προσπάθεια την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως, κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμα και δημοσιοποίηση της αντιπαράθεσης, εάν δεν βρεθούν λύσεις... Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκαρος στην Ελίτα ρωτήθηκε πως θα ήθελε να τον θυμούνται. Η απάντησή του ήταν σύντομη και... περιεκτική: «Θα ήθελα να με θυμούνται σαν τον Νίκαρο»! Γι’ αυτό παρακαλώ μην ξαναγράψετε σχόλια κάτω από τη στήλη ότι το Νίκαρος που χρησιμοποιώ προσβάλλει τον Νίκαρο.

ΚΟΥΙΖ: Ποιο κόμμα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα για το ψηφοδέλτιο της Κερύνειας στις βουλευτικές εκλογές; Κάποιοι μιλούν για σύγκρουση μεγατόνων...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

ΝΙΚΑΡΟΣ ΓΙΑ 3η θητεία...

Αρμαγεδών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ