ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η κομματική αγρυπνία του ΔΗΣΥ, το σφυροκόπημα και το παιχνίδι εντυπώσεων

= ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε κομματική αγρυπνία μετατράπηκε η συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, χθες βράδυ. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα γύρω στα 200 άτομα παρευρέθηκαν, γύρω στους 40 μίλησαν για εφτά ώρες συζητούσαν αλλά καμία ουσιαστική απόφαση για νέες ενέργειες δεν λήφθηκε.
Γενικό συμπέρασμα; Ο Φούλης καλά κρατεί και το κόμμα διοικεί!

Για να είμαστε ακριβείς κάποιες αποφάσεις λήφθηκαν αλλά ως κατευθυντήριες γραμμές, κάτι που άλλωστε αναμενόταν. Δηλαδή, να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, να συζητηθεί ξανά το όραμα του κόμματος και ο ιδεολογικός του προσανατολισμός και η προσφυγή για άλλη μια φορά στη βάση για "απορρόφηση των κραδασμών του κόσμου του ΔΗΣΥ".
Κινήσεις που είχαν είχαν ήδη προγραμματιστεί, αρχής γενομένης από απόψε με την επαρχιακή της Λευκωσίας...


Η πληροφόρηση που έχω από την Μάνταμ του Φούλη λέει πως "ουδείς αμφισβήτησε την ηγεσία του μεγάλου αρχηγού και κανένας, εκτός από τον Παμπορίδη δεν ζήτησε εκλογικό συνέδριο. Κι αυτός ακόμα έσπευσε να διευκρινίσει πως η πρότασή του δεν σημαίνει αυτόματα και αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Αβέρωφ".

Στη συνεδρία συμμετείχαν παλαιά και νέα στελέχη, νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές, δήμαρχοι και μέλη του κόμματος. Σε μικρό πηγαδάκι μετά το τέλος της συνεδρίας, ένα σχόλιο από στέλεχος περιέγραψε με γλαφυρότητα τη σημασία της σύσκεψης: "Νικητής είναι η αλεπού Αβέρωφ! Μας κάλεσε τα είπαμε, επανέλαβε την πορεία που θα ακολουθηθεί προς τη βάση του κόμματος για ανατροφοδότηση και βγήκε κερδισμένος. Κέρδισε και χρόνο και την ησυχία του. Ποιος θα τολμήσει μετά από αυτό να ασκήσει έντονη κριτική; Έδωσε σε όλους την ευκαιρία να πουν όσα ήθελαν και μάλιστα με διαφάνεια. Τελεία και παύλα".

Ωστόσο, όπως ακούω από άλλη πηγή, κάποια στελέχη επιμένουν πως ο Συναγερμικός πρόεδρος θα πρέπει πια να αρχίσει το σκληρό ροκ με τον Healthy και την κυβέρνηση, "αν θέλει ενδυναμώσει το κόμμα, να επαναφέρει όσους αποστάτησαν, να περιορίσει τις τάσεις φυγής και να σταθεροποιήσει τη θέση του".

Αξιοσημείωτη είναι, σύμφωνα με την πηγή μου η έντονη κριτική που ασκήθηκε όχι μόνο προς την ηγεσία του ΔΗΣΥ αλλά και προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Healthy. "Ιδιαίτερα όταν στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου βρισκόταν η μισή κυβέρνηση: Νίκος Χριστοδουλίδης, Χάρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και Κλέλια Βασιλείου", όπως μου λέχθηκε.

Το σφυροκόπημα προς την κυβέρνηση, "υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών για αποστασιοποίηση" αντιστράφηκε από τους παρόντες υπουργούς με αναφορά σε επικοινωνιακά λάθη της ηγεσίας του κόμματος και την απόσταση που άφησε να μπει ανάμεσά της και της κοινωνίας.

Κριτική ασκήθηκε και προς στελέχη του κόμματος που "σημείωσαν απουσία από τον προεκλογικό, όπως και κάποιοι υπουργοί".

Η συζητήση για την ταύτιση από μερίδας ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ με το ΕΛΑΜ, κράτησε ώρα και έφερε στην επιφάνεια το θέμα της ταυτότητας του κόμματος και την "απόσταση από την γραμμή Κληρίδη". Το θέμα, όπως μου λέχθηκε από νυσταγμένο στέλεχος σήμερα το πρωί, "φαίνεται πως θα απασχολήσει επί μακρόν ομάδες του ΔΗΣΥ οι οποίες θα μελετήσουν και τις διαρροές προς άλλα κόμματα και θα υποβάλουν προτάσεις για ενδυνάμωση της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος".

Το ίδιο στέλεχος μου ανέφερε πως το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί τελικά κάποιο συνέδριο και αν αυτό θα είναι εκλογικό ή "ιδεοπολιτικό" θα το μάθουμε μετά τις επαρχιακές συνελεύσεις και τη διαβούλευση της ηγεσίας του κόμματος με τη βάση...

Τις εντυπώσεις έκλεψε για άλλη μια φορά ο Φούλης ο οποίος έσπευσε να αγκαλιάσει τον Γιώργο Παμπορίδη που είχε καθίσει μόνος στο τέλος της αίθουσας και να τον καλέσει να καθίσει στην πρώτη γραμμή ενώ στο τέλος του πρότεινε να συμμετάσχει και στο Εκτελεστικό Γραφείο αλλά και στην κομματική ομάδα που μελετά τα θέματα ενέργειας.


Χαριτολογώντας, παλαιό στέλεχος του κόμματος, φεύγοντας από τη σύσκεψη είπε: "Απόψε αρχίσαμε ως Μακεδονομάχοι με τη σύσκεψη στην αίθουσα Μακεδονία, συνεχίσαμε ως Μαραθωνομάχοι συζητώντας για εφτάμισι ώρες και καταλήξαμε να φεύγουμε με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία ήρθαμε ως καθαρόαιμοι Κυπραίοι Συναγερμικοί. Η διαφορά είναι πως φεύγουμε περισσότερο ξαγρυπνισμένοι παρά σοφότεροι" .

 

Κάποιοι πάντως έψαχναν ψες τον Αλέκο Μαρκίδη και την Καίτη Κληρίδη...




----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση