ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 19:08
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Η σφαγή για την καταραμένη λίστα και μια ανατροπή από το ΔΗΚΟ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Θα δοθεί σήμερα το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση της καταραμένης λίστας Γιωρκάτζη κι αν η απόφαση της Ολομέλειας θα είναι «ναι» ποιος θα κληθεί να τη δημοσιοποιήσει; Αυτά είναι τα μεγάλα ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν σήμερα. Κάποιοι όμως υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να παιχτούν και πολιτικά παιχνίδια με τον τρόπο που θα οδηγηθεί η Ολομέλεια σε ψηφοφορία. Εάν δηλαδή θα τεθεί σε ψηφοφορία πρώτα το ερώτημα να δοθεί η λίστα στη δημοσιότητα ως έχει ή αυτή να επιστραφεί στην Κεντρική Τράπεζα για επικαιροποίηση. «Αυτός θα είναι σήμερα ο μεγάλος καυγάς μεταξύ κομμάτων και μεταξύ βουλευτών» μου ανέφερε βουλευτής που γνωρίζει.

Η μεγάλη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής είναι ότι το ΔΗΚΟ λόγω των έντονων αντιδράσεων που έχουν σημειωθεί εντός του κόμματος ενδέχεται να τοποθετηθεί υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας. Και αυτό μετά τις ισχυρές πιέσεις που έχουν αναπτυχθεί εντός του κόμματος από την αποκάλυψη πως το όνομα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου βρίσκεται στη λίστα χωρίς αυτή να έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο (ΜΕΔ), όπως συνέβη και με άλλους βουλευτές και άλλων κομμάτων. Όπως έγκυρα πληροφορούμαι από την Εζεκία Παπαϊωάννου σε περίπτωση που το ΔΗΚΟ αποφασίσει υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας το ΑΚΕΛ δεν θα έχει άλλη επιλογή από του να τοποθετηθεί και αυτό να δημοσιοποιηθεί, από τον φόβο μην απομονωθεί.  

Σε ποια κόμματα βγήκαν μαχαίρια και γιατί έχει σημασία ποια πρόταση θα τεθεί πρώτα για ψήφιση στην Ολομέλεια

Αυτά νοουμένου ότι θα υπάρξει ομοφωνία στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Γιατί κάποιοι προβλέπουν πως αυτό που σίγουρα θα γίνει σήμερα στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ και ενδεχομένως στην Ολομέλεια, θα είναι «σφαγή».  Η καταραμένη λίστα που είναι το καυτό θέμα της εβδομάδας συζητείται τις τελευταίες ημέρες πολύ και από πολλούς. Και σε πολιτικά γραφεία, και σε κομματικά επιτελεία και σε πολιτικά και άλλα πηγαδάκια. Η αποκάλυψη εντός των κομμάτων των ονομάτων των 15 βουλευτών που καταγράφονται στη λίστα Γιωρκάτζη (από όλα σχεδόν τα κόμματα) έφερε τα πάνω κάτω. Ιδιαίτερα η αποκάλυψη ονομάτων που δεν είχαν ή έχουν ΜΕΔ και βρίσκονται στη λίστα. Η αντίδραση που σημειώθηκε από βουλευτές για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να «καθαρίσουν» το όνομά τους προκάλεσε νέα ερωτήματα και νέες αντιδράσεις. Και ίντριγκες. Φανερή ήταν η προσπάθεια κάποιων να αυτοπροβληθούν ως «αμόλυντοι» την ώρα που κάποιοι προσπαθούσαν να «καθαρίσουν» το όνομά τους. Άλλοι τάσσονται χωρίς δεύτερη κουβέντα υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας «εδώ και τώρα» την ώρα που άλλοι υποστηρίζουν ότι δημοσιοποίησή της θα θυματοποιήσει βουλευτές και άλλους που το όνομά τους καταγράφεται ενώ θα προκληθούν και νομικά θέματα με τα προσωπικά δεδομένα.
Η μεγαλύτερη φασαρία έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται, όπως μαθαίνω από έγκυρες πηγές μου στο ΔΗΚΟ και στο ΑΚΕΛ όπου υπάρχουν οι πιο έντονες και αντίθετες τάσεις.

Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε χθες ότι η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είναι αποφασισμένη να παλέψει σήμερα στη κομματική ομάδα υπέρ της άμεσης δημοσιοποίησης της λίστας ως έχει, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις από τον Κουλία και άλλους βουλευτές. Ταυτόχρονα σημειώνεται και η κίνηση άλλου βουλευτή του κόμματος να σπεύσει να δηλώσει πως ο ίδιος δεν βρίσκεται στη λίστα των ΜΕΔ. Μια προσπάθεια που από κάποιους ερμνηνεύεται ως προσπάθεια να «κερδίσει πόντους» ενόψει βουλευτικών. Παράλληλα διατυπώνονται εντός του κόμματος και έντονες αντιδράσεις για στοχευμένους ψιθύρους και «ανρθωποφαγία» με αφορμή τη λίστα.

Στο ΑΚΕΛ τώρα, η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του κόμματος και ακόμη περισσότερα, υποστηρίζει ότι υπάρχουν και οι δύο τάσεις «αλλά κάποιοι δεν τολμούν να το πουν ούτε δημόσια, ούτε εσωτερικά». Η ίδια προέβλεψε και σύγκρουση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου που από καιρό τάσσεται υπέρ της άμεσης δημοσιοποίησης της καταραμένης λίστας, με την Κεντρική Επιτροπή. Κάτι που ενδέχεται να έχει προεκτάσεις και μάλιστα σοβαρές. Το ερώτημα που τίθεται από κάποιους εντός ΑΚΕΛ είναι «που σταματούμε; θα αρχίσει αύριο και η πίεση για αποκάλυψη στοιχείων για τα δάνεια και τις διαγραφές ποσών σε κομματικές οργανώσεις και επιχειρήσεις;»

Στον ΔΗΣΥ τα εσωτερικά προβλήματα λόγω της λίστας δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρά. Γι' αυτό και ο Φούλης από την αρχή τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας και του διορισμού Οίκου για διερεύνησή της. Όπως μου αποκάλυψε η Μάνταμ του Φούλη ενώ στην καταραμένη λίστα φαίνεται να βρίσκονται τέσσερα ίσως και πέντε ονόματα βουλευτών του κόμματος, δεν αντέδρασε στην πρόταση του Φούλη για άμεση δημοσιοποίηση. «Οπόταν ο ΔΗΣΥ παραμένει το μοναδικό κόμμα με ξεκάθαρη τοποθέτηση εξαρχής υπέρ της δημοσιοποίησης και της διαφάνειας και στη συνέχεια ενδελεχή μελέτη της λίστας από εγκεκριμένο Οίκο» μου ανέφερε.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ