ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:44
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Η τέχνη ως ΜΟΕ και ο Μαυρίκιος ως ζάλη

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τελικά μίλησαν για... τέχνη! Ο Healthy και ο Ακιντζί, αφού είδαν και απόειδαν πως δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κανένα από τα προτεινόμενα και πολυσυζητημένα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είπαν να μιλήσουν για... τέχνη! Και να ανταλλάξουν αιχμάλωτα έργα καλλιτεχνών, μια που ούτε και τα κόκαλα αιχμαλώτων πια δεν βρίσκονται.

Από τα πέντε ΜΟΕ που “ανακοινώθηκαν” δεν υπάρχει κανένα νέο. Όλα αποτελούν παλιές, πολυσυζητημένες προτάσεις. Και η κινητή τηλεφωνία, που παραμένει ακόμα ως πρόταση, και η συνεργασία στον τομέα του ηλεκτρισμού που υλοποιήθηκε στο παρελθόν με συμφωνία από το 2015, και η πρόταση για αποναρκοθέτηση που προϋπήρχε και κανονικά θα έπρεπε μέχρι σήμερα να μην υπήρχε κανένα ναρκοπέδιο... Τελικά μόνο η τέχνη θα μας σώσει. Τα περίπου 200 έργα τέχνης Ελληνοκύπριων καλλιτεχνών που κρατούσε αιχμάλωτα το κατοχικό καθεστώς θα επιστρέψουν στους κατόχους (;) τους και ως “αντάλλαγμα” στους Τουρκοκύπριους θα δοθούν οπτικοακουστικό υλικό με Τουρκοκύπριους καλλιτέχνες από τα αρχεία του ΡΙΚ που χρονολογούνται στην περίοδο πριν από το 1963. Ας είναι. Και η τέχνη είναι μια άκρη. Και βεβαίως χωρίς να το γνωρίζουν οι παλιόφιλοι Λεμεσιανοί επιβεβαίωσαν χθες τον Πικάσο που έλεγε: “Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια.” Αν και έχουν ακόμα δρόμο...

Για την ουσία της συνάντησης πάντως οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Healhty πήγε με μεγάλη λίστα ΜΟΕ, περισσότερα από είκοσι, την οποία ο Ακιντζί είπε πως θα μελετήσει. Ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε αυτός να αποφασίσει... Στη λίστα υπάρχει πρόταση και για άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων και για δημιουργία ειδικής επιτροπής για την Αμμόχωστο... Και ενώ αυτή τη φορά υπήρξαν χαμόγελα και πιο ζεστή ατμόσφαιρα ο Ακιντζί παρέμεινε... βράχος στη θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων για κάθε απόφαση αλλά και υπέρ των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. Ακόμα κι όταν ο Healthy του εξηγούσε την πρότασή του για την αποκέντρωση των εξουσιών.

Ο Ακιντζί το βιολί του... υπέρ της θετικής ψήφου για κάθε απόφαση. Λέτε τελικά να την πάθουμε και να ισχύσουν και τα δύο; Και η θετική ψήφος και η αποκέντρωση εξουσιών; Αν μη τι άλλο ο Ακιντζί ανέφερε στον Healthy πως θα μπορούσαν να ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν ειδικά την αποκέντρωση εξουσιών μιας και χθες δεν πολυκατάλαβε πως την εννοούσε ο δικός μας. Αρκετοί... ζαλίστηκαν από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις βρετανικές βάσεις στο Μαυρίκιο. Οι του Ενδιάμεσου βρήκαν ευκαιρία να μιλήσουν για μια ακόμα αγωνιστική μάχη που δεν δώσαμε, οι “ενδοτικοί” βλέπουν μια νέα αφορμή για επανάληψη του “διαίρει και βασίλευε” με σοβαρές επιπτώσεις στο Κυπριακό.

Ο Πολύς Πόλυς πάλι βρήκε ευκαιρία να κάνει προτάσεις. Απ’ αυτές που κάνει κατά καιρούς και φιγουράρουν ως ρομαντικό ανάγνωσμα στα ΜΜΕ και μπαίνουν στα ράφια και στο βιογραφικό του συντάκτη... Χθες άκουσα και τον Τσελεπή του ΑΚΕΛ να λέει πως το ΑΚΕΛ από τον καιρό του Βασιλείου ετοίμαζε προτάσεις για νομική αντιμετώπιση των βρετανικών βάσεων. Των βρετανικών βάσεων εναντίον των οποίων κάθε τρεις και λίγο διαδηλώνει η ΕΔΟΝ από τότε που ο Χριστόφιας έφυγε από την Προεδρία. Αλήθεια γιατί το ΑΚΕΛ δεν χρησιμοποίησε τις νομικές προτάσεις που είχε στα συρτάρια του από τον καιρό του Βασιλείου, όταν ο Χριστόφιας βγήκε στην εξουσία; Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε χθες πως “κανένα πνεύμα δεν ηρέμησε μετά την κόντρα Νικόλα-Λιλλήκα. Τουλάχιστον στο ΔΗΚΟ επικρατεί αναβρασμός και ακούγονται πολλά... γαλλικά!”.

Όπως μου εξήγησε πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξει νέα αντίδραση από ΔΗΚΟϊκούς. “Μπορεί να μην είναι στο στιλ και το ύφος του Νικόλα ή του Άθω αλλά σίγουρα θα κάνει αίσθηση”, μου ανέφερε και πρόσθεσε: “Κάποιοι στα ψηλά δώματα του ΔΗΚΟ μιλάνε για πολιτικούς πυραύλους που θα εκτοξευτούν σύντομα με στόχο να κερδηθούν και εντυπώσεις και ψήφοι”...

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι η μάχη μεταξύ τριών υποψήφιων ευρωβουλευτών, του ίδιου μάλιστα χώρου, φθάνει στα άκρα; Κάποιος είπε πως αν ακουστούν δημόσια όσα λέγονται από τους τρεις υποψήφιους πίσω από κλειστές πόρτες, η κόντρα Λιλλήκα-Νικόλα θα μοιάζει του... κατηχητικού!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ