ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:17
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Η θαλάσσια εισβολή, η σκληρή ανακοίνωση και η hot Φουρέιρα...

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Χριστοδουλίδη που προσπαθεί να πείσει όλους τους άλλους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για υιοθέτηση "σκληρής" ανακοίνωσης κατά της Τουρκίας. Η ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα από το το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και απ' όσα μαθαίνω από πηγή μου στο ΥΠΕΞ "η μάχη που δίνεται είναι όντως εξουθενωτική". Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν στην ανακοίνωση σαφέστατες, σκληρές αναφορές για την Τουρκία, "όπως αναφέρονται στο προσχέδιο", σύμφωνα με την πηγή μου. Στο προσχέδιο γίνεται σαφέστατη προτροπή στην Τουρκία για να τερματίσει της "παράνομες γεωτρήσεις της" στην κυπριακή ΑΟΖ, διαφορετικά θα έχει κυρώσεις, τόσο στο άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, όσο και στην αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης αλλά και στο θέμα των θεωρήσεων των διαβατηρίων που καίει πολύ τον Ερντογάν.

Και ενώ γνωρίζουμε πως αρκετές χώρες τάσσονται υπέρ μας, το έχουν δηλώσει άλλωστε, κάποιες άλλες μάλλον το... σκέφτονται, λόγω των σχέσεων τους με τον Ερντογάν. Σύμφωνα με την πηγή μου "τέσσερις τουλάχιστον χώρες τηρούν από αδιάφορη μέχρι συγκαλυμμένα αρνητική στάση για έκδοση σκληρής ανακοίνωσης".

Και ενώ αναμένεται με αγωνία η ανακοίνωση σήμερα, την Παρασκευή αναμένονται τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Ακόμα και το Reuters μεταδίδει ότι θα υπάρξει επίσημη καταδίκη της Τουρκίας από τους 28. Εκείνο που αναμένεται είναι να δούμε το λεκτικό, κατά πόσον δηλαδή θα υπάρξει ξεκάθαρη καταδίκη της Τουρκίας και προτροπή της για απόσυρση των πλοίων της από την κυπριακή ΑΟΖ.
Διπλωμάτης έλεγε χθες στη Λευκωσία πως η προσωπική αντιπαράθεση του Ερντογάν με τον Μακρόν είναι "μάλλον θετική εξέλιξη" αφού φανερώνει και τη νευρικότητα του Ερντογάν και το γεγονός ότι πραγματικά "φοβάται" την έκδοση καταδικαστικής απόφασης από την ΕΕ.
"Το αστείο στην ιστορία είναι πως ο Ερντογάν χαρακτήρισε ατζαμή τον Μακρόν ενώ αυτός που μέχρι στιγμής φαίνεται να χειρίζεται ως ατζαμής την εξωτερική του πολιτική είναι ο ίδιος ο νεοσουλτάνος", υποστήριξε η πηγή μου.
Στον Λόφο της εξουσίας αλλά και στην Πινδάρου ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες αναλύσεις για τη διπλή σημασία "μιας νίκης στην Ευρώπη". "Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες", όπως έλεγαν, υπογραμμίζοντας τα αδιέξοδα που παραμένουν ανοιχτά αναζητώντας διαχείριση.

Τον όρο "θαλάσσια εισβολή" αποφάσισε να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Την χρησιμοποίησε ήδη ο Πρόδρομος και ακούω πως όλο και συχνότερα θα την ακούμε από χείλη κυβερνητικών παραγόντων, ακόμα και του ίδιου του Healthy.
Γνωστός πολιτικός που μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο του Λόφου, έλεγε πως οι λέξεις είναι πολύ σημαντικές και στην πολιτική και στην διπλωματία και θα έπρεπε να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης για τους όρους που χρησιμοποιούνται ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι ενέργειες μας. Κάτι που δεν συμβαίνει, όπως είπε, ιδιαίτερα με ένα μεγάλο κόμμα που προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια και να την "καμουφλάρει". Όπως έλεγε μιλώντας με αριστερό πολιτικό της Λεμεσού:
"Εμείς τολμούμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δυστυχώς κάποιοι ακόμα και στο εσωτερικό αποφεύγουν να λένε την αλήθεια προσπαθώντας δήθεν να κρατήσουν ισορροπίες. Το αποτέλεσμα είναι να ακούμε ακόμα και από το εξωτερικό πιο διεκδικητικές φωνές υπέρ της Κύπρου παρά από κάποιους, λίγους, Κύπριους αρχηγούς κομμάτων. Μη σας πω πως πρόκειται μόνο για ένα..., οι οποίοι ρίχνουν το φταίξιμο για την τουρκική επεκτατικότητα στη μη λύση του Κυπριακού και τον τερματισμό των συνομιλιών"


Με την hot παρουσία της Φουρέιρα πήρε φωτιά η γιορτή του Κατακλυσμού στον Πρωταρά. Μεταξύ των όσων την απόλαυσαν ήταν, απ' όσα μου ανέφεραν, τρεις τουλάχιστον υπουργοί, οι Εμπορίου, Δικαιοσύνης και Υγείας, συνοδεύοντας τα παιδιά τους στους ρυθμούς του... Fuego.
"Ας το συνηθίσουν γιατί το φετινό καλοκαίρι θα είναι κάτι περισσότερο από καυτό", σχολίασε δημοσιογράφος που παρακολούθησε το σκηνικό. Άλλος υποστήριξε πως οι υπουργοί δεν πρέπει να δέχονται bullying όταν το ρίχνουν και λίγο έξω και σημείωσε πως "αν έρχονταν και οι άλλοι και έκαναν το υπουργικό με τους ρυθμούς της Φουρέιρα ίσως να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα".


----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ