ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:48
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Η θυσία της Ιφιγένειας και το καυτό καλοκαίρι του Healthy

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ενώ ο Healthy τρέχει να διαχειριστεί (λέμε τώρα...) το χάος που προκάλεσε το πόρισμα για τον Συνεργατισμό και την ομοβροντία απαιτήσεων για τη θυσία της Ιφιγένειας, βρίσκεται ταυτόχρονα με το αυτί στο ακουστικό του τηλεφώνου. Αναμένει με αγωνία την κλήση του Bond Girl, κατά κόσμο Τζέιν Χολ Λουτ.

Όπως μου έλεγε πηγή μου από τον Λόφο μπορεί η δια βοής απαίτηση για παραίτηση του Χάρη να αποτελεί την κύρια πηγή άγχους αυτή τη στιγμή για τον Healthy. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που τον ανησυχεί. Αυτά που κάποιοι προβλέπουν ότι θα μεταφέρει το Bond Girl ως προϋποθέσεις για να αρχίσει τη νέα αποστολή της στην Κύπρο, προβλέπονται το ίδιο αγχωτικά και... φοβιτσιάρικα.
Η Λουτ που έχει ολοκληρώσει την αποστολή της στο τρίγωνο των εγγυητριών δυνάμεων, με μία μάλιστα ειδική αποστολή στην Αντάλια της Τουρκίας (στο εξοχικό του Τσαβούσογλου;), κρατάει, ως συνήθως σφιχτά κλειστά τα χαρτιά της.
Ουδείς γνωρίζει τι έχει αποκομίσει από τις επαφές της και κατά πόσον υπάρχει έστω και ένα μικρό παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών και σε ποια βάση και με ποιες προϋποθέσεις και ποιους όρους αναφοράς...

Το πιο σημαντικό είναι πως η πλευρά μας δεν έχει καν ένδειξη αν το Γκουτέρες Girl σκέφτεται να έρθει με νέες ιδέες και προτάσεις ή αν περιμένει από εμάς πρωτοβουλίες. Κάποιοι μάλιστα εκφράζουν φανερά πια την απορία κατά πόσον η Λουτ μπορεί όντως να χειριστεί την απασφαλισμένη χειροβομβίδα που της έριξε στα χέρια ο Big Boss, António Guterres.
Η πηγή μου προβλέπει πως το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που... έγραψε η Άγκυρα: Αν υπάρξει κινητικότητα αυτή θα είναι γύρω στον Ιούνιο. Όπως μου λέχθηκε "προβλέπεται ένα πολύ καυτό καλοκαίρι για τον Healthy. Χειρότερο ίσως και από τον χειμώνα που βιώνει φέτος"...

Στο θέμα της Ιφιγένειας Χάρη τώρα, "το οποίο τσουρουφλίζει απ΄όποια μεριά και να το αγγίξεις", σύμφωνα με πολύ γνωστό πολιτικό.
Όπως έλεγε χθες σε πηγαδάκι μεταξύ τριών φίλων του ο εν λόγω πολιτικός, "ο Αναστασιάδης έχει να χειριστεί το αίτημα της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης για μια παραίτηση ή θεαματική κίνηση, τον ίδιο τον Χάρη τον οποίο όσο κι αν τον στηρίζει με τα λόγια αυτός είναι που νιώθει την 'πολιτική κάψα', το μέλλον της κυβέρνησής του και την... υστεροφημία του".
Όπως προέβλεψε το χάος που έφερε το πόρισμα της επιτροπής Αρέστη παρόλο που κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούσαν ότι θα περάσει "σε λίγους μήνες" προβλέπεται πια ότι θα μακροημερεύσει. Και αυτό λόγω "των συντονισμένων ενεργειών της αντιπολίτευσης που η συγκυρία και οι ευρωεκλογές την ενώνουν κατά της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ".
Χθες επίσημα το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε την απόφασή του για σύναψη συνασπισμού με τα υπόλοιπα κόμματα κατά του Χάρη και της κυβέρνησης που... πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα (...).

Φαίνεται πως κάτι έμαθε από την θητεία Χριστόφια...

Πληροφορίες μου από άλλη πηγή αναφέρουν πως το αμέσως επόμενο βήμα είναι να πληγεί ο Χάρης με... ονοματολογία και αναφορά σε συνεργάτες και άτομα κλειδιά που ο ίδιος είχε επιλέξει για συγκεκριμένες θέσεις. Και δεν μιλάμε για τον τον Χατζηγιάννη, το όνομά του οποίου καταγράφεται στο πόρισμα. Κάποιοι ετοιμάζονται για άμεσες αναφορές και σε άλλα γνωστά ονόματα τα οποία συνδέουν με τον Χάρη και μπορεί και να μην είχαν καν άμεση σχέση με τον Συνεργατισμό. Αναμένεται εντός ωρών να ακουστούν τα ονόματα. Μεταξύ αυτών και δύο κυριών. Στόχος, όπως ακούγεται είναι να αυξηθούν οι "υποψήφιες... Ιφιγένειες".

 

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ