ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:59
23°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Politics Blog

#PoliticsBlog Μια κόντρα, ένα φλερτ και ένα νέο μίνιμουμ πρόγραμμα...

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Συσκέψεις επί συσκέψεων ακούω πως κάνει ο Healthy προκειμένου να προλάβει όσα έρχονται μαζεμένα τον Σεπτέμβριο. Από τη συνάντηση της Κυριακής και ίσως και τη Δευτέρα με τη Λουτ, μέχρι την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου στις 3 Σεπτεμβρίου αλλά και τη νέα παρέμβασή του για το ΓεΣΥ και τη συνάντηση με την ηγεσία των γιατρών...

Ειδικά για τη συνάντηση ή συναντήσεις με τη Λουτ ακούω πως η προετοιμασία είναι συνεχής με ένα και μοναδικό στόχο: να πειστεί η απεσταλμένη του Γκουτέρες ότι η πλευρά μας επιθυμεί με ειλικρίνεια την επανέναρξη του διαλόγου και ότι τα κωλύματα προκαλούνται από την τουρκική πλευρά. "Και αυτό θα προσπαθήσει να το προωθήσει με όποιο τρόπο μπορεί" μου ανέφερε πηγή μου πολύ κοντά στον Healthy, χωρίς όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα αγριεύει η κόντρα ΑΚΕΛ κατά Προεδρικού και ΔΗΣΥ. Το Προεδρικό κατηγορεί πια ανοιχτά το ΑΚΕΛ πως στόχος του είναι οι προεδρικές και η απομάκρυνση του Healhty από τον θρόνο ενώ ο Άντρος αντεπιτίθεται υποστηρίζοντας πως Προεδρικό και ΔΗΣΥ τελούν υπό πανικό.

Στο πριγκιπάτο, σύμφωνα με την ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Όπως έλεγε χθες γνωστός δημοσιογράφος σε πηγαδάκι συναδέλφων εάν το φλερτ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ τους βγει δύο θα είναι τα κύρια προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα κόμματα: Το πρώτο, να πείσουν τα στελέχη, τα μέλη αλλά και τους ψηφοφόρους τους πως η διαμάχη που είχαν για χρόνια ήταν... άκυρη και δεύτερο να χωνέψουν το ένα τις θέσεις του άλλου που μέχρι τώρα ήταν όχι μόνο αχώνευτες αλλά τοξικές για τον οργανισμό τους.

Όταν άλλος συνάδελφος από την παρέα ανέφερε πως επιλεγμένα ΑΚΕΛικά στελέχη, όπως ο Χριστοφίδης ήδη διαλαλούν πως το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ ενώνου πολύ περισσότερα απ' όσα ενώνουν το ΔΗΚΟ με τον Αναστασιάδη, έλαβε την απάντηση: Αν έκανε τέτοια δήλωση τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ' όσο φαίνονται!

Όπως σας έγραφα και χθες κάποιοι έχουν ήδη μπει στη διαδικασία να εισηγηθούν και... ΜΟΕ μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ αλλά και "νέο μίνιμουμ πρόγραμμα" για να κατευνάσουν πνεύματα.

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου, όπως με πληροφόρησε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους και ακόμη περισσότερα, συζητήθηκε πολύ η δήλωση που αποδόθηκε στον Άντρο: "Ο Χριστόφιας και ο Τάσσος κατάφεραν και συνεργάστηκαν μια χαρά και δεν θα τα καταφέρουμε να συνεργαστούμε εμείς με τον Νικόλα, αν δεχθεί τους όρους μας;".

Στο πριγκιπάτο, σύμφωνα με την ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, η κατάσταση είναι εκρηκτική με στελέχη να απαιτούν ενημέρωση για όσα ακούνε και διαβάζουν. Κάλεσαν μάλιστα, όχι μία φορά, τον πρίγκιπα Νικόλαο να τους δώσει λεπτομέρειες για τις συναντήσεις με τον Άντρο Κυπριανού και το ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ. Ομάδα βουλευτών φέρεται έτοιμη για "δημόσια σύγκρουση" εάν δεν λάβει ενημέρωση ενώ ένα στέλεχος φέρεται να σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του σε περίπτωση που προχωρήσει η συνεργασία των δύο κομμάτων.

Και δεν αναφέρομαι στον Χρίστο Ορφανίδη, ο οποίος δήλωσε δημόσια τη διαφωνία του στην προσέγγιση των δύο κομμάτων με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έγραψε: "Άβυσσος η διαφορά τόσο στην σκέψη, όσο και στην αντίληψη. Οποιαδήποτε σύγκλιση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα για να έχει μέλλον και προοπτική και να καταστεί βιώσιμη η οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να έχει αρχή και τέλος αναφορικά με τις θέσεις για επίλυση του κυπριακού ζητήματος. Όταν δεν έχει Πατρίδα, τι να κάνεις τα υπόλοιπα;"

Ο Νικόλας, σύμφωνα με την Φωτούλα, καθησυχάζει τους πάντες με το "όλα είναι υπό έλεγχο" και υπόσχεται πολύπλευρη ενημέρωση για όλα. "Με τον όρο "πολύπλευρη" μάλλον εννοεί και το Κυπριακό και τις εξελίξεις με την Λουτ, οπόταν ίσως η ενημέρωση καθυστερήσει και ακολουθήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, κάτι που βολεύει" όπως μου είπε.

Στο άλλο στρατόπεδο, στην Πινδάρου, η Μάνταμ του Φούλη μου έλεγε χθες ότι ο Μεγάλος Αρχηγός έχει γνώση της κατάστασης και πως "αναμένει τη δική του συνάντηση με τον Νικόλα για να ξεκαθαρίσει κάποια θέματα". Φέρεται μάλιστα να συνέστησε υπομονή σε κάποια στελέχη που έχουν θορυβηθεί με τις τελευταίες εξελίξεις.

ΚΟΥΙΖ: Ποιος πολιτικός πρώτης γραμμής επικρίνει ανοιχτά το κόμμα του ότι τον πέταξε; Αληθεύει πως διεκδικεί δυναμικά "ρόλο και λόγο" στο κόμμα που ο ίδιος θεωρεί ότι βοήθησε πολύ τα τελευταία χρόνια; Εάν επαληθευτούν οι φήμες, κάποιοι θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η σύγκρουση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
#PoliticsBlog  |  Πρόεδρος  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ